Tânăr de 29 de ani decedat de COVID-19. Pacientul a murit acasă pentru că părinţii au refuzat să îl interneze în spital

Tânăr de 29 de ani decedat de COVID-19. Pacientul a murit acasă pentru că părinţii au refuzat să îl interneze în spital

Părinţii tânărului au refuzat internarea acestuia în spital, deşi avea nevoie de tratament FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticat cu COVID-19, a decedat acasă, pentru că părinţii au refuzat internarea la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul a fost adus în stare gravă la spital şi a fost conectat la o sursă de oxigen.

„La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, la ATI II din clădirea Tudor Vladimirescu, a fost adus cu ambulanţa un bărbat de 29 de ani din municipiu, care avea test antigen pozitiv la Covid 19. A fost preluat de un medic ATI, iar după investigaţii, inclusiv CT, pacientul a fost dus pe secţie. Pacientul avea saturaţia  scăzută - 60% şi afectare pulmonară de 80%. A fost conectat la două surse de oxigen şi, după aproximativ 30 de minute, saturaţia de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă“, a spăus Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Rudele nu au vrut să îl lase în spital

Familia tânărului a refuzat internarea, cu toate că fusese anunţată de faptul că are nevoie de tratament. 

„Medicul de gardă a anunţat telefonic familia despre starea pacientului, care era gravă. Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat. Atât medicul de gardă, cât şi conducerea SJU Târgu Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a o convinge să îl lase in spital. Li s-au explicat aparţinătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceştia nu şi-au schimbat opinia. Astfel, după 4 ore petrecute în secţia ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparţinătorii au semnat o declaraţie pe propria răspundere şi au dus tânărul, care suferea şi de epilepsie, acasă. 

Considerăm că fiecare pacient are o şansă în plus la viaţă dacă primeşte tratament şi îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească, de la personal calificat“, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului. .

Tânărul mai suferea de obezitate, insuficienţă cardiacă şi epilepsie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările