Procesiune în cinstea inaugurării Ansamblului Monumental Calea Eroilor

Procesiune în cinstea inaugurării Ansamblului Monumental Calea Eroilor

Procesiunea va începe de la Masa Tăcerii

Inaugurarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor va fi marcată, mâine, printr-o procesiune specială, care va începe de la Masa Tăcerii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Târgujienii sunt aşteptaţi să participe mâine la manifestările dedicate aniversării inaugurării Ansamblului monumental «Calea Eroilor» din Târgu Jiu. Procesiunea va începe la ora 11.00, la Masa Tăcerii, unde vor fi susţinute o serie de alocuţiuni, după care se va forma un cortegiu din care vor face parte oficialităţi, fanfara militară, un sobor de preoţi, elevi şi studenţi, actori şi dansatori în costume populare. Cortegiul va merge către Coloana fără Sfârşit, dar se va opri la Biserica Sfinţii Apostoli, unde va fi închinată o rugăciune şi va fi susţinută o scurtă slujbăm religioasă pentru eroii căzuţi în luptele de la Podul Jiului, dar şi pentru cei care au înălţat Ansamblul monumental, inaugurat pe data de 27 octombrie 1938. 
 
Ansamblul este format din Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana fără sfârşit, care sunt dispuse pe aceeaşi axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: