Directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, trimis în judecată de procurorii anticorupţie. Este acuzat că a cerut bani de la producătorii de tomate

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, trimis în judecată de procurorii anticorupţie. Este acuzat că a cerut bani de la producătorii de tomate

Dan Tănăsescu a fost trimis în judecată

Dan Tănăsescu, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, în prezent suspendat din funcţie, a fost trimis în judecată de DNA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, şi fals în declaraţii, în formă continuată.

 
Potrivit rechizitoriului, în perioada octombrie – decembrie 2018, acesta a pretins şi a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 lei.
„Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obţinerii, de către acele persoane, a subvenţiei pentru programul «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate».
La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Din analiza declaraţiilor de avere, din perioada 2014 - 2016, date pe propria răspundere de către inculpatul Tănăsescu Dan, a rezultat faptul că acesta a făcut, în cuprinsul lor, menţiuni necorespunzătoare adevărului, în totală contradicţie cu situaţia reală de fapt în sensul că nu a menţionat suma totală deţinută ca active financiare şi implicit nici achiziţionarea de unităţi la un fond de investiţii“, se arată într-un comunicat de presă al DNA.
 
În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, a sumelor de 120.762 lei şi 30.130 euro, ridicate de la inculpatul Tănăsescu Dan. 
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: