Cum îşi bate joc un primar din Gorj de o funcţionară din subordine. „N-am voie să merg cu maşina personală. Mă urmăreşte“

Cum îşi bate joc un primar din Gorj de o funcţionară din subordine. „N-am voie să merg cu maşina personală. Mă urmăreşte“

Viorica Băltăreţu are biroul pe hol, în timp ce încăperile din sediul Primăriei Albeni sunt goale

Viorica Băltăreţu, funcţionar în cadrul Primăriei comunei Albeni, parcurge zilnic distanţe de peste zece kilometri, pentru că aşa doreşte primarul localităţii, Ionuţ Stan. În plus, edilul i-a transmis că nu are voie să se deplaseze cu maşina.

Viorica Băltăreţu s-a angajat pe postul de contabil, dar în urmă cu câteva luni a primit dispoziţie de la primar să se deplaseze în toate satele pentru a încasa impozitele şi taxele locale. Femeia a fost ieri în satul Doseni ca să le ducă, din ordinul primarului, înştiinţări de plată unor localnici care înregistrează datorii, cei mai mulţi fiind decedaţi. A parcurs 12 kilometri pe jos. Cel mai îndepărtat sat se află la o distanţă de 16 kilometri, Pruneşti unde a fost în urmă cu două zile. 
„Satele Doseni şi Bârzeiu de Gilort sunt părăsite în cea mai mare parte. Mai locuiesc câte trei-patru familii în fiecare sat, care şi-au plătit impozitele din februarie, dar eu trebuie să merg, pentru că aşa am primit sarcină de serviciu de la domnul primar, care vrea să mă determine în acest fel să demisionez. Ca să-şi bată joc de mine, mi-a spus să fac înştiinţări de plată pentru cei care au debite şi să le duc, deşi i-am spus că oamenii sunt decedaţi. Nu o să-mi dau demisia, indiferent de ce va face. Nu am voie să merg cu maşina personală. Mă urmăreşte. Şi localnicilor le este frică să mă ia la ocazie, pentru că primarul s-ar răzbuna pe ei şi i-ar sancţiona“,
ne-a povestit Viorica Băltăreţu.
 
 

L-a reclamat pe primar la poliţie pentru lovire

În urmă cu aproximativ trei luni, femeia a depus o plângere la poliţie. Îl acuză pe primar că a lovit-o în cap cu mai multe dosare şi că a izbit-o de un corp de mobilier. De asemenea, biroul unde îşi desfăşoară activitatea a fost mutat de către primarul Stan în holul primăriei, în timp ce încăperile sunt goale. 
 
Primarul comunei Albeni a refuzat să comenteze această situaţie. Nu este singurul dosar penal pe care îl are primarul comunei. Fostul medic de la Centrul de permanenţă din localitate a depus o plângere împotriva lui prin care îl acuză de şantaj şi ameninţare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: