Ce sporuri şi indemnizaţii au încasat ilegal funcţionarii din mai multe primării.  Reprezentanţii Curţii de Conturi au constatat nereguli grave

Ce sporuri şi indemnizaţii au încasat ilegal funcţionarii din mai multe primării.  Reprezentanţii Curţii de Conturi au constatat nereguli grave

Angajaţii Primăriei Prigoria au încasat spor de confidenţialitate şi indemnizaţie de dispozitiv

Mai multe primării din judeţul Gorj au acordat funcţionarilor o serie de sporuri în mod ilegal, după cum au stabilit reprezentanţii Curţii de Conturi a României.

 
Primăria comunei Roşia de Amaradia a acordat sporuri, în mod nelegal, după cum se arată în raportul Curţii de Conturi, în sumă de 240.000 de lei  de mii de lei funcţionarilor care ocupă funcţii de demnitate publică. Astfel, au fost acordate sporuri pentru condiţii vătămătoare, de dificultate, stabilitate, confidenţialitate, precum şi spor de dispozitiv.
De asemenea, Primăria comunei Berleşti a acordat spor pentru condiţii vătămătoare persoanelor cu funcţii de demnitate publică. Valoarea sumei acordate în mod ilegal este de 13 mii lei.
 

Indemnizaţie de dispozitiv şi spor de confidenţialitate

 
Reprezentanţii Curţii de Conturi au mai stabilit că, în perioada septembrie 2015 – iunie 2017, la Primăria Prigoria s-au acordat indemnizaţie de dispozitiv şi spor de confidenţialitate. Suma alocată în acest mod este de 164 mii lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: