Bolnavi de COVID-19 din alte judeţe, internaţi la Terapia Intensivă din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Bolnavi de COVID-19 din alte judeţe, internaţi la Terapia Intensivă din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Pacienţi cu COVID-19 din alte judeţe sunt trataţi în Gorj                                    FOTO: FOTO Profimedia

O parte dintre pacienţii cu COVID-19 care se află internaţi la terapie intensivă din Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu provin din alte judeţe.

Medicul Alexandru Niţu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a precizat la postul Impact TV că numărul de pacienţi cu simptome grave din  Gorj s-a redus şi pe paturile libere sunt aduşi pacienţi din alte judeţe: „Stăm tot cu terapia intensivă. Partea bună din toată această poveste este că am început să primim pacienţi din exterior, din alte judeţe din ţară, deoarece Gorjul este un judeţ cu o rată de infectare destul de mică. Pacienţii sunt aduşi din judeţele limitrofe, acolo unde nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă“.

La Terapie Intensivă de la spitalul de pe strada A. I. Cuza se aflau internaţi astăzi 12 pacienţi, toate paturile fiind ocupate. 

Alexandru Niţu spune că toţi pacienţii care prezintă anumite simptome trebuie să se testeze: „Eu vreau să cred că această rată de infectare mică este datorată faptului că oamenii efectiv nu sunt bolnavi, şi nu de teama de a se testa. Am întâlnit şi astfel de cazuri şi încurajez sub nicio formă acest aspect. Chiar dacă singurele simptome ale bolii sunt lipsa gustului şi a mirosului, este bine să te testezi pentru că-i poţi să-i infectezi şi pe alţii. Se poate face testul gratuit pentru pacienţii spitalului sau cei care se află la domiciliu pot să sune la Ambulanţă şi să spună că sunt simptomatici şi acolo este total gratuit. Eu încurajez oamenii să se testeze“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările