Actele unui pacient mort de COVID-19, pierdute în spital. Unde au fost găsite

Actele unui pacient mort de COVID-19, pierdute în spital. Unde au fost găsite

Documentele pacientului decedat nu au fost găsite toată ziua

Familia unei persoane care a decedat în Spitalul Judeţean de urgenţă Târgu Jiu de COVID-19 a fost nevoită să dea zeci de telefoane, pentru recuperarea documentelor de identitate ale pacientului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin Popescu, de 67 de ani, din localitatea Scoarţa, a fost internat în spital cu o răceală puternică. La scurt timp, în urma analizelor de laborator, s-a constat că are COVID-19. Starea pacientului s-a degradat şi în urmă cu aproximativ o săptămână a decedat. 

Rudele au venit la spital pentru a ridica trupul neînsufleţit, dar nu au putut pentru că nu s-au găsit documentele de identitate ale pacientului. O zi întreagă a încercat familia să găsească actele, pentru a putea organiza înmormântarea şi toate obiceiurile creştineşti. 

„La Pasarelă, am cerut să se procedeze la eliberarea documentelor de înhumare. Am aşteptat foarte mult timp şi până la urmă a venit o asistentă. Ne-a adus telefonul mobil. Ne-a spus că nu se găsea actul de identitate şi cardul. 

A sunat o doctoriţă peste tot unde ruda noastră a parcurs traseul şi toată lumea a spus că nu au fost găsit documente. Doamna Crăciun, de la UPU, a confirmat că a plecat cu documentele în mână. 

Ne-am gândit să căutăm după haine că acolo poate avea şi documentele. La Neurologie, unde a ajuns, ne-a spus că că nu a venit cu haine. Am sunat apoi la Spitalul 700, la ATI Tampon, şi ne-a spus că nu avea haine. Am sunat şi la Primiri Urgenţe. S-a căutat acolo. Am vorbit cu cineva şi a căutat, dar a găsit hainele. Nu puteam să-l luăm din spital fără documente şi mai ales că era nevoie pentru înhumare. Noi vorbiserăm cu o firmă de pompe funerare, cu pachetele, pentru înmormântare. Se înlănţuiau toate“, povestit Daniela Golumbeanu, verişoara pacientului decedat. 

Coşmarul a continuat pentru familia greu încercată: „Am sunat, apoi, la Camera de Gardă şi i-am rugat să caute hainele, dar ni s-a spus că nu sunt acolo. Le-am rugat să ne dea numărul domnului Vienescu (n.r.-managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă), dar ne-a închis telefonul în nas. 

Am sunat la ATI tampon şi i-am rugat să le caute. I s-au găsit doar ochelarii. Apoi ni s-a transmis că probabil că cineva le-a dus la Primiri. Ni s-a spus de la ATI că mai caută hainele şi că ne sună. Am fost şi la Ambulanţă şi am discutat, dar nu s-au găsit documentele. De la ora 9 la 5 seara am căutat după haine şi documente“, a mai precizat Daniela Golumbeanu.  

Documentele şi hainele au fost găsite abia seara

Toată ziua au fost căutate documentele pacientelui dece, dar fără un rezultat. Abia seara, familia a fost anunţată că documentele şi hainele au fost găsite. „Am primit un telefon de la spital şi mi s-a spus că s-au găsit documentele. Am plecat la verişoara mea acasă, care vorbea la telefon. I s-a spus că s-au găsit actele la ATI tampon. I s-a spus să vină dimineaţa să le ridice şi să mergem la Anatomopatologie“.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe, a precizat că a apărut o disfuncţionalitate la compartimentul ATI tampon, unde sunt aduşi bolnavii în stare mai gravă care prezintă suspiciune de infectare cu SARS-CoV-2. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

S-a răsturnat cu maşina după ce a lovit un cal. Tată şi fiu răniţi

Angajări fără concurs la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Se caută 10 infirmiere şi trei brancardieri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările