Veşti bune de la Răcari. 11 persoane internate în spital, cu COVID-19, au fost testate negativ

Veşti bune de la Răcari. 11 persoane internate în spital, cu COVID-19, au fost testate negativ

11 persoane de la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Ghergani - Răcari, beneficiari şi angajaţi, au primit rezultate negative după mai multe zile de spitalizare în Secţia de Boli Infecţioase din Târgovişte.

Centrul de bătrâni de la Răcari a devenit cel mai mare focar de infecţie din judeţul Dâmboviţa, după ce testele au confirmat virusul la 65 de persoane - angajaţi (32) şi bătrâni (33). 
 
Totul ar fi pornit de la o îngrijitoare din centru, confirmată cu COVID-19. Atât îngrijitoare cât şi soţul său sunt internaţi. 
 
Persoanele confirmate cu noul coronavirus sunt internate la Târgovişte, în secţia de Boli Infecţioase şi la Pucioasa.
 
Autorităţile se tem de ce e mai rău, fiindcă cei mai mulţi dintre bătrâni sunt bolnavi şi ţintuiţi la pat. 
 
”Avem 11 cazuri negative. Avem şi pozitive. S-au reluat testele şi astăzi avem un nou val de teste. Dacă după al doilea test vor ieşi tot negative rezultatele, persoanele respective vor fi externate şi vor sta în izolare 14 zile ca măsură de precauţie. În ciuda vârstei înaintate a beneficiarlor, până acum nu a murit nimeni”, a preciat primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu.
 
„sunt convins că finalul va fi în favoarea noastră”
 
„Vă mulţumim dumneavoastră, medicilor, asistentelor şi personalului din Spitalul de Boli Infecţioase din Târgovişte şi din Spitalul Pucioasa, care vă aflaţi în această perioadă în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus. Profesionalismul, omenia şi nobleţea sufletească de care daţi dovadă sunt un adevărat balsam vindecător pentru bătrânii noştri din Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice, pentru personalul din Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice, cât şi pentru persoanele din afară centrului care sunt în această perioadă grea în grija dumneavoastră. Alături de echipa Direcţiei de Sănătate Publică şi Instituţia Prefectului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi continuăm această bătălie cu acest inamic invizibil şi sunt convins că finalul va fi în favoarea noastră! Le mulţumesc tuturor”, a scris, pe pagina sa de Facebook, edilul din Răcari. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările