„M-am săturat de golăneală“. Adrian Ţuţuianu a schimat traseul Transcarpatica, pentru că fostul traseu era „amanetat“ de „moguli imobiliari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţuţuianu mai spune că toate cabanele ridicate de Consiliul Judeţean au fost gândite pentru a sprijini clientela de partid
Ţuţuianu mai spune că toate cabanele ridicate de Consiliul Judeţean au fost gândite pentru a sprijini clientela de partid

Preşedintele CJ Dâmboviţa a semnat, marţi, protocolul de colaborare cu judeţul Braşov pentru proiectul numit Transcarpatica, drum ce va face concurenţă cu Transfăgărăşanul. Traseul drumului care va lega cele două judeţe prin munte a iscat, însă, o serie de controverse. Adrian Ţuţuianu spune că “moguli imobiliari” cumpăraseră deja sute de hectare în zonă pentru a-şi dezvolta afacerile, aşa că a schimbat traseul.

Potrivit şefului CJD, unul dintre mogulii imobiliari este un anume “domn Matei”, care, potrivit lui Ţuţuianu, ar fi „interfaţa lui Florin Popescu”. El ar fi cumpărat 300 de hectare exact pe traseul pe care ar urma să se schiţeze Transcarpatica. Ingineriile au ieşit la suprafaţă, aşa că traseul a fost schimbat, cu unul mai scurt cu 8 kilometri şi, deci, mai ieftin de realizat.

300 de hectare de teren din zona montană, de la Podu cu Florile până la Dudele, ar fi fost cumpărate de apropiatul lui Florin Popescu. 

„Eu nu sprijin mafia imobiliară care a cumpărat terenuri de-a stânga şi de-a dreapta până sus la Dudele. Sunt sute de hectare cumpărate şi pe stânga şi pe dreapta de la Podu cu Florile, până sus la stână, până la Dudele, vă arăt cu hărţile în faţă cine sunt cumpărătorii. Sunt nişte prieteni buni de-ai lui Florin Popescu. O să vă arăt 300 hectare cumpărate de un domn Matei, care este „interfaţa” domnului Florin Popescu. Vă mai arăt 100 hectare cumpărate la Piatra Arsă”, a declarat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.

Ţuţuianu mai spune că toate cabanele ridicate de Consiliul Judeţean au fost gândite pentru a sprijini clientela de partid. Pe bani grei de la bugetul judeţului, bazinul de apă de la Cabanele Dichiu, Salvamont, Zănoaga au fost supradimensionate tocmai în interesul conectării pe viitor a proprietarilor de terenuri din zonă.

„Am să vă spun, de data aceasta cu argumente foarte solide, pentru că am făcut identificarea proprietarilor, că toate cabanele din munte s-au făcut cu interesul de a duce pentru clientela pedelistă apă, gaze, energie electrică. Şi ca să înţelegeţi că băieţii au gândit pe termen lung, ceea ce era bine dacă gândeau şi pentru unitatea administrativ teritorială, un bazin de apă de la cabanele noastre, Dichiu, Salvamont, Zănoaga, permite utilizarea concomitent a 1.000 de persoane. Adică au fost supradimensionate în interesul conectării în viitor a celor care au terenuri în jurul acestor cabane.  Aceeaşi persoană a cumpărat şi cabanele Horoabele şi Lăptici. Aceeaşi persoană a cumpărat şi la Runcu, unde se exploatează pădurea. 

M-am săturat de golăneala asta, încercăm să ducem lucrurile în altă direcţie, când problemele sunt la alţii. Poate într-o zi îl verifică cineva şi pe domnul Matei, de unde a avut bani să cumpere mii de hectare de pădure şi terenuri în zona montană a judeţului Dâmboviţa”, a mai spus preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.

Lungimea totală a drumului Transcarpatica va fi de circa 60 km, din care 39 în Dâmboviţa şi 21 în Braşov. Traseul drumului: din DN 71 către DN 73. În Dâmboviţa, Moroeni, sat Glod – Cheile Coteanu – tronson DJ 714 existent, 31 km. Cheile Coteanu – Padina, tronson de drum forestier existent, 1 km – stâna Padina – Dudele Mari, tronson de drum forestier nou, 7 km. În Braşov, comuna Moeciu, de la Dudele Mari – Moeciu de Sus, tronson de drum forestier nou, 8 km, Moeciu de Sus – Moeciu de Jos, tronsoane DC 53 şi DJ 112F, 13 km.

transcarpatica
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite