Surse de finanţare şi oportunităţi de garantare a investiţiilor, prezentate la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Surse de finanţare şi oportunităţi de garantare a investiţiilor, prezentate la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Unul dintre programele supuse prezentării, care permit accesarea de fonduri, a fost Programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a găzduit, joi, 27 septembrie, o întâlnire organizată în parteneriat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), în cadrul conferinţei regionale ”Soluţii de finanţare şi garantare a proiectelor de investiţii pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii şi alte categorii de beneficiari”.

 
Tema centrală a discuţiei a presupus prezentarea unor programe, platforme şi surse de finanţare pentru companiile mici şi mijlocii. Informaţiile supuse atenţiei au vizat, de asemenea, şi oportunităţile de garantare ale investiţiilor finanţate atât prin fonduri europene, cât şi prin bani guvernamentali.
 
Autorităţile şi mediul de afaceri au subliniat importanţa dezvoltării IMM-urilor pentru o economie prosperă, sens în care, o corectă informare cu privire la sursele de finanţare şi oportunităţile de garantare a investiţiilor este vitală. De asemenea, au menţionat faptul că întreprinderile mici şi mijlocii sunt extrem de importante pentru societate şi pentru administraţiile locale în condiţiile în care contribuie la crearea de locuri de muncă, susţin taxele şi impozitele şi permit diversificarea economiei. 
 
 
„Potrivit lui Gelu Rusescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dâmboviţa, la nivelul judeţul Dâmboviţa sunt înregistraţi 688.616 agenţi economici, dintre care doar 1.766 sunt întreprinderi mari şi foarte mari, ceea ce denotă că economia judeţului este susţinută, în mare parte şi de întreprinderile mici şi mijlocii. De asemenea, a subliniat faptul că este important ca acestea să fie sprijinite, astfel încât este nevoie să fie remediate anumite disfuncţionalităţi, aşa cum este cazul birocraţiei excesive în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene sau numeroasele modificări aduse Codului Fiscal în anul 2017”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa. 
 
Unul dintre programele supuse prezentării, care permit accesarea de fonduri, a fost Programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, care susţine finanţarea activităţilor de acvacultură şi pescuit din România, principalele priorităţi ale acestuia fiind pescuitul comercial, acvacultura, coeziunea teritorială sau comercializarea şi prelucrarea peştelui.
 
Alte subiecte dezbătute au vizat programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene, etc.); accesarea  programelor Start-Up Nation 2018, IMM Invest România, instrumente de garantare şi contragarantare pentru finanţarea firmelor; caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contragarantare; rolul băncilor în dezvoltarea mediului de afaceri; produse şi soluţii inovative, modele de succes în antreprenoriat (reprezentanţi ai IMM-urilor care au reuşit aplicând Programul Start-Up Nation 2017).
 
Informaţiile prezentate în cadrul conferinţei urmează a fi publicate pe site-ul www.reportereconomic.ro.
 
La eveniment au participat: conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, reprezentată de preşedintele Daniel Comănescu şi vicepreşedintele Luciana Cristea, vicepreşedintele Senatului, Adrian Ţuţuianu, parlamentarii dâmboviţeni Carmen Holban şi Corneliu Ştefan, directorul general adjunct al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii – Gheorghe Lepădat, directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime – Ciceronis Cumpănăşoiu, directorul general, divizia IMM, din cadrul Băncii Transilvania – Leonard Cornoiu, Gelu Rusescu – preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dâmboviţa, primari dâmboviţeni, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai Grupurilor de Acţiune Locală (GAL).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările