Semne ale consumului insuficient de proteine. Ce trebuie făcut pentru a regla deficitul

Semne ale consumului insuficient de proteine. Ce trebuie făcut pentru a regla deficitul

Într-o epocă a dietelor cu conţinut ridicat de proteine sau cu conţinut scăzut de carbohidraţi, ai crede că o deficienţă de proteine este nemaiîntâlnită, dar sunt mulţi oameni care „scapă printre degete” acest puternic macronutrient, în special cei care au postit recent.

Proteina este esenţială pentru o varietate de funcţii corporale, inclusiv construirea şi repararea muşchilor, inhibarea senzaţiei de foame, stabilizarea nivelului de zahăr în sânge, creşterea părului şi a unghiilor sănătoase.  
 
Organismul poate absorbi doar 20-30 de grame de proteine simultan, spune Sarah Mirkin, autoarea lucrării „Fill Your Plate, Lose The Weight”, un plan de pierdere în greutate de 21 de zile pentru femeile de peste 40 de ani, potrivit prevention.com. 
 
Mirkin recomandă obţinerea a cel puţin 20 de grame de proteine la fiecare masă. Consumul acestei cantităţi te va ajuta să ai suficientă energie pentru toată ziua. 
 

Semne că nu consumaţi suficiente proteine

Faci exerciţii fizice, dar acea grăsime de pe burtă nu dispare. Când ridicaţi greutăţi, fibrele musculare se descompun. Pentru a vă ajuta să reparaţi muşchii şi să îi faceţi mai puternici decât înainte, este important să consumaţi alimente pline de proteine după antrenament. „Dacă uitaţi să alimentaţi organismul cu proteine după antrenamente, atunci nu aţi spart decât muşchiul, ceea ce duce la pierderi musculare”, spune Mirkin. 
 

Ai poftă de dulce şi de carbohidraţi

Atunci când nu consumaţi suficiente proteine este posibil să îţi doreşti alimente grase. Trebuie să ştim că proteinele echilibrează lucrurile prin organism: opreşte poftele şi ne menţine sătui mai mult timp.  
 

Pielea este uscată

Dacă ai pielea de pe mâini este aspră şi crăpată ar putea fi un semn că proteina lipseşte din dieta ta. Proteinele constituie baza pentru păr, unghii şi piele.  
 

Ţi-e foame la o oră după ce ai mâncat

Carbohidraţii necesită mai puţin timp pentru a fi digeraţi decât proteinele şi grăsimile. Asta înseamnă că veţi simţi foamea în mai puţin timp dacă vă încărcaţi de carbohidraţi şi nu vă echilibraţi mesele cu mai multe proteine şi grăsimi.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: