Română BAC 2018 Dâmboviţa. Elevii de la Liceul Nr. 1 au ieşit buimaci din examen. „De atâtea emoţii nici nu mai ştiu ce ne-a picat, credeţi-mă”

Română BAC 2018 Dâmboviţa. Elevii de la Liceul Nr. 1 au ieşit buimaci din examen. „De atâtea emoţii nici nu mai ştiu ce ne-a picat, credeţi-mă”

Elevul din imagine a uitat complet ce a avut de scris la examen.

În Dâmboviţa, la examenul de Bacalaureat s-au înscris 3.191 de absolvenţi. Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a organizat în judeţ 11 centre de examinare, dintre care şase în Târgovişte, două la Găeşti, unul la Titu, unul la Moreni şi unul la Pucioasa.

Proba scrisă la Limba şi Literatura Română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2018, le-a ridicat mari probleme elevilor de la Liceul Nr 1 din Târgovişte. Mulţi cu care am stat de vorbă ne-au spus că nu au scris mai nimic. 
 
„Nu a picat exact cum am vrut. Ne-a picat Eminescu şi nu prea am scris. Mi-ar fi convenit ceva de Bacovia”, spune Gabriela.
 
 
Bunicii şi părinţii care au venit să îşi susţină odraslele au avut şi ei emoţii.
 
„Am avut emoţii tot timpul. N-am stat cu biciul pe el. Ar vrea să ajungă asistent”, ne-a spus bunica unui elev.

La Profilul Real subiectul al treilea a fost din Genul Liric şi au avut de comentat o poezie scrisă de Eminescu sau de Arghezi. La Profilul Umanist candidaţii au avut, printre altele, de comentat arta poetică a operei lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

„N-am emoţii pentru că la română fata mea s-a pregătit, e deşteaptă. Vrea să dea la Academia de Poliţie. La Matematică avem emoţii puţine, dar ea a învăţat tot anul şi ştie ce vrea de la viaţă”, ne-a spus tatăl unei eleve.

Alţii tineri, de emoţii nici nu mai ştiau ce subiect le-a picat. „Ne-a picat un subiect cam greu. De atâtea emoţii nici nu mai ştiu ce ne-e picat, credeţi-mă. Nu prea am scris. Nu cred că o să iau. Nu m-am pregătit.”
 
Procentul de promovabilitate de la examenul de Bacalaureat 2017, în judeţul Dâmboviţa, a fost de 64,67%.
 
Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Următoarea probă scrisă a examenului va avea loc pe 26 iunie la Limba Maternă. Proba obligatorie a profilului (Matematică pentru Profilul Real, respectiv Istorie pentru Profilul Umanist) se va desfăşura în data de 27 iunie.

Ultima evaluare scrisă este la disciplina aleasă de absolvenţi în funcţie de profilul studiat şi va avea loc pe 29 iunie. Cei care studiază la Profilul Umanist vor opta între Geografie şi Ştiinţe Socio-Umane (Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică), iar absolvenţii Profilului Real vor alege între disciplinele Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică.
 
Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)
Marţi, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)
Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)
Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - Ed)
Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)
Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)
5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor
Luni, 9 iulie - Afişarea rezultatelor finale

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: