Ploile din ultimele zile au închis traseul montan care pleacă de la Tabăra Vănătorul şi se opreşte la Zănoaga

Ploile din ultimele zile au închis traseul montan care pleacă de la Tabăra Vănătorul şi se opreşte la Zănoaga

Traseul Tabăra Vănătorul - Cheile Orzei - Cheile Zănoagei - Zănoaga, din Munţii Bucegi, este închis până miercuri, 28 iulie, anunţă Salvamont Dâmboviţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma vremii capricioase din ultimele zile, traseul a fost semnificativ afectat, podeţele fiind rupte, iar traversarea râului în 3 porţiuni este imposibilă din cauza brazilor căzuţi şi a nivelului crescut al apei.
 
Telefoane utile:
Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa 0726686685
Dispeceratul Naţional Salvamont 0725826668 ( 0salvamont) pentru informaţii şi recomandări privind zona montană
112 pentru cazurile ce implică acţiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.
 
 
„În cel mai scurt timp vreau să începem lucrările la drumul şi podurile afectate de apele Râului Ialomiţa care, din spusele specialiştilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului. 
 
În primă fază, trebuie reparate apărările de mal şi racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile şi materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundaţiilor”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
 
Abia în urma acestor lucrări se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului şi a întregului sistem rutier. 
 
În mai puţîn de 24 de ore de la viiturile produse marţi, CJ Dâmboviţa a redat circulaţiei podul peste Ialomiţa spre Cabana Horoabele, dar a redeschis şi Peştera Ialomiţei, inundată şi ea.
 
 

Staţiunea Padina - Peştera nu primeşte bani pentru refacerea obiectivelor calamitate

 
Oraşele Pucioasa şi Fieni, comunele Vârfuri, Vişineşti, Vulcana-Băi, Buciumeni, dar şi Staţiunea montană de interes naţional Peştera – Padina nu primesc bani de la Guvernul României pentru refacerea obiectivelor afectate de intemperii. 
 
 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările