O nouă carte prezenatată la Biblioteca Judeţeană - Marele incendiator: Cronica unui fapt divers

O nouă carte prezenatată la Biblioteca Judeţeană - Marele incendiator: Cronica unui fapt divers

Vineri, 18 octombrie 2019, ora 16.00, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa are loc prezentarea cărţii „Marele incendiator: Cronica unui fapt divers”.

 
Acesta este cel mai recent volum semnat de Stelian Tănase.
 
„Marele incendiator. Cronica unui fapt divers” este, în primul rând, o poveste de dragoste. Eroii romanului sunt Zoe, jurnalistă interesată de faptul divers, şi Vivi, un fotograf cunoscut.
 
Pe fundalul acestei poveşti există un cronicar care narează neutru epopeea câinilor maidanezi şi apariţia în viaţa oraşului a unui incendiator misterios pe care Poliţia nu reuşeşte să-l prindă, spre hazul şi enervarea locuitorilor.
 
Un al treilea plan al poveştii prezintă personajele organizându-se pe simpatii, grupuri pro şi contra, care se întâlnesc pe facebook. Trec la acţiune. Idolul lor este Marele Incendiator, un personaj mitic, un fel de haiduc din folclor în care toţi îşi pun nădejdea.
 
Pe scurt este un “love story” clasic, cu toate ingredientele specifice. O iubire adevărată care, din cauza limitelor epocii, nu se poate împlini.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: