Jandarmeria Dâmboviţa încearcă să spele imaginea colegilor care i-au atacat pe români în Piaţa Victoriei: „Şi jandarmii sunt tot oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
”Am urmărit şi reacţiile pro sau contra Jandarmeriei şi spunem doar atât: şi jandarmii sunt tot oameni. #NU_VIOLENŢEI”, este mesajul Jandarmeriei Dâmboviţa.
”Am urmărit şi reacţiile pro sau contra Jandarmeriei şi spunem doar atât: şi jandarmii sunt tot oameni. #NU_VIOLENŢEI”, este mesajul Jandarmeriei Dâmboviţa.

Reprezentanţii Jandarmeriei Dâmboviţa au postat pe pagina de Facebook un mesaj în care susţin că forţele de ordine şi-au făcut „treaba cât mai bine” la protestul de vineri, 10 august, în care sute de români au fost răniţi.

„Pentru noi, fiecare zi începe cu acelaşi gând: acela de a merge la serviciu, de a ne face treaba cât mai bine şi de a ajunge, în siguranţă, la familiile noastre. 

De fiecare dată punem preţ pe dialog şi încercăm să gestionăm toate situaţiile prin comunicare, însă nu de fiecare dată reuşim acest lucru. 

Aşa s-a întâmplat şi aseară la protestul din Bucureşti şi, chiar dacă noi, jandarmii dâmboviţeni, nu am fost acolo am urmărit cu sufletul la gură momentul în care colega noastră a fost bătută cu bestialitate de acele persoane. 

Suntem alături de familia sa şi ne rugăm ca starea ei de sănătate să se amelioreze ... 

Am urmărit şi reacţiile pro sau contra Jandarmeriei şi spunem doar atât: şi jandarmii sunt tot oameni. 

#NU_VIOLENŢEI”, este mesajul Jandarmeriei Dâmboviţa.

Violenţele extreme de la protestul diasporei de vineri din Piaţa Victoriei, soldate cu sute de răniţi, ar fi fost opera unor provocatori care ar fi acţionat cu ştiinţa forţelor de ordine. „Totul pare să fi fost pus la punct. Jandarmii ştiau cine sunt derbedeii şi de ce sunt în stare”, spune un fost şef SRI. Acum poliţiştii de la Omoruri încearcă să facă lumină în dispariţia armei unei jandarmeriţe.

Procurorii încearcă să desluşească cine se face vinovat de actele de violenţă extremă comise la mitingul diasporei. Se ştie doar că în mijlocul mulţimii au fost grupuri de huligani, care au acţionat organizat.

Iar voci din sistem susţin că manifestaţia din 10 august, la care au participat peste 110.000 de persoane, a fost compromisă de provocatori, de care forţele de ordine nu ar fi străine. Agitatorii s-au manifestat cu violenţă faţă de forţele de ordine, care, la rândul lor, s-au comportat de multe ori nejustificat de agresiv cu toţi cei prezenţi în Piaţă.

Ipoteza provocatorilor tocmiţi chiar de autorităţi este confirmată şi de un jandarm rezervist, care spune că forţele de ordine recurg adesea la o astfel de stratagemă, pentru a justifica, ulterior, intervenţia în forţă. „Sunt jandarm în rezervă... Ştiu ce înseamnă provocatori... adică jandarmi în civil puşi să facă asta“, este semnalul de alarmă bărbatului pe Facebook. Între timp, Parchetul Militar s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal după violenţele de vineri.

De altfel, acesta ar fi al doilea dosar penal deschis în urma evenimentelor de la mitingul Diasporei. Procurorii Parchetului Capitalei au la rândul lor pe rol un dosar în care anchetează lovirea a doi jandarmi şi furtul armei unuia dintre ei. Până ieri fuseseră reţinuţi doi bărbaţi în acest caz, membri ai galeriei echipei de fotbal CSA Steaua: Ionuţ Liviu Cojoacă (30 de ani) şi Claudiu Andrei Dobre (24 de ani), ambii din Bucureşti, iar Poliţia Capitalei cerea ajutorul pentru identificare unui al treilea individ.

Imagine indisponibilă

Bărbatul căutat de Poliţie, care ar avea legătură cu furtul armei jandarmeriţei bătute

Citeşte şi:

Ce teorii ale conspiraţiei au apărut după protestul diasporei. „Aici se bat serviciile franco-germano-olandeze cu cele americano-ruse“

Cum a ajuns unitatea antiteroristă a Jandarmeriei să facă ordine la mitingul diasporei. Cine este bărbatul care a coordonat militarii

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite