Găeşti, penitenciar de VIP-uri. Dumitru Cioflină este coleg de cameră cu Victor Babiuc

Găeşti, penitenciar de VIP-uri. Dumitru Cioflină este coleg de cameră cu Victor Babiuc

La "puşcăria de cinci stele", cu saltele relaxa şi televizoare în fiecare cameră, ar fi vrut să ajungă şi Gigi Becali, dar magistraţii nu i-au dat acceptul. În imagine: Gigi Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină

Penitenciarul de la Găeşti devine, încet, dar sigur, destinaţia preferată a unor personaje cu greutate în viaţa publică a ultimilor 20 de ani. Acolo îşi ispăşeşte deja pedeapsa fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, însă, de zece zile, coleg de cameră îi este fostul şef al Statului Major al Armatei, generalul Dumitru Cioflină, judecat şi el în dosarul schimbului de terenuri.

 
La "puşcăria de cinci stele", cu saltele relaxa şi televizoare în fiecare cameră, ar fi vrut să ajungă şi Gigi Becali, dar magistraţii nu i-au dat acceptul.
 
Fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, condamnat la doi ani de puşcărie alături de Gigi Becali, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, trăieşte după gratii, la Găeşti, mai ceva ca într-o pensiune: uşa celulei îi e mereu deschisă şi se poate relaxa la bibliotecă, în atelierele de pictură ori dans, la sala de fitness sau poate lua cursuri de dresaj canin. Cu o zi înainte de Crăciun, Babiuc a înaintat o cerere de eliberare condiţionată, având în vedere vârsta înaintată, însă DNA Ploieşti a făcut recurs.
 
”Nu te simţi la închisoare” 
 
 
Despre condiţiile în care trăiesc deţinuţii de la Găeşti, Adevărul a scris anul trecut. Nu-i de mirare că tot mai multe persoane importante, trimise în spatele gratiilor, îşi doresc să ajungă la acolo.
 
Fostul Centru de Reeducare pentru Minori Găeşti s-a transformat, anul trecut, în penitenciarul cu acelaşi nume. Condiţiile au rămas, însă, ideale: ateliere de pictură sau de dans, bază sportivă cu terenuri de fotbal, tenis ori baschet, cursuri de dresaj canin, astea sunt doar câteva dintre facilităţile de care au parte deţinuţii de la Găeşti. Şi pentru ca totul să fie pe gustul celor închişi, mâncarea e una pe cinste.
 
CITEŞTE ŞI:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările