FOTO DJ 713 Şaua Dichiului - Cabana Babele, deszăpezit pentru sutele de turişti care au făcut Paştele în Masivul Bucegi

FOTO DJ 713 Şaua Dichiului - Cabana Babele, deszăpezit pentru sutele de turişti care au făcut Paştele în Masivul Bucegi

DJ 713 Şaua Dichiului - Cabana Babele, deszăpezit pentru sutele de turişti care au făcut Paştele în Masivul Bucegi

În zona muntoasă a judeţului Dâmboviţa este iarnă în toată regula. Drumarii şi salvamontiştii s-au luptat, duminică, ore întregi cu zăpada de pe DJ 713 pentru a le uşura viaţa turiştilor care au venit să îşi petreacă Paştele pe Platoul Padina, din Masivul Bucegi.

 
"Drumul s-a rezolvat încă de ieri. Am intrat cu utilajele pe Dichiu, pentru că pe la Sanatoriu este drumul foarte prost. Am intrat pe asfalt ca să poată pleca turiştii spre case. Erau în spatele nostru cel puţin 40 de maşini în timp ce dădeam zăpada la o parte", a declarat Doru Diaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa.
 
Sute de turişti au petrecut la peste 1600 m înălţime
 
Aproape toate cabanele din zona Padina, dar şi hotelul Peştera au fost înţesate de turiştii care adoră muntele. Cei mai mulţi au venit încă de sâmbătă şi urmează ca astăzi să plece către case. Au venit însă şi turişti care nu şi-au permis nici măcar o noapte de cazare, dar au ţinut cu tot dinadinsul să ia o gură de aer rece şi proaspăt după masa copioasă de Paşte.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: