Deşi sănătoase, băuturile smoothie favorizează creşterea în greutate. La ce trebuie să fim atenţi ca să nu se întâmple acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
smoothie

Doar pentru că băutura ta favorită este realizată din fructe şi legume nu înseamnă că este neapărat şi scăzută în calorii. Chiar şi piureurile verzi „te pot ajuta” să creşti în greutate fără să îţi dai seama.

Băuturile Smoothie sunt bombe energetice, dar sunt pline de calorii, zahăr şi grăsimi.

Cât de bune sunt băuturile smoothie la micul dejun

Băuturile smoothie pot fi o soluţie bună pentru un mic dejun sănătos, cât  timp se păstrează un echilibru între proteine, carbohidraţi şi grăsimi sănătoase, potrivit lui Bonnie Taub-Dix, creatorul BetterThanDieting.com şi autor al unor lucrări de specialitate, citat de prevention.com

"Smoothies pot fi sănătoase. Se poate să vă simţiţi revigoraţi imediat după consum din cauza zahărului, dar după scurt timp vi se va face foame", spune Bonnie Taub-Dix.

Pentru a reduce conţinutul de zahăr, dieteticienii recomandă consumul a 20 şi 30 de grame de proteine ​​la fiecare masă. Asiguraţi-vă că alegeţi acele ingrediente care conţin cât mai puţin zahăr şi care au zero îndulcitori artificiali.

Grăsimile sănătoase pot fi alese din unt de nucă, din seminţe de cânepă, chia sau din seminţe de in, alimente care sunt săţioase. "Adăugarea unui iaurt grecesc de 2% în băutură vă aduce, de asemenea, un aport de grăsimi şi proteine ​​sănătoase, fără prea multe calorii", spune Taub-Dix.

Dacă folosiţi prea multe fructe şi consumaţi sucul ca atare riscaţi să consumaţi prea mult zahăr şi calorii. Cu toate acestea, ar fi bine să vă limitaţi la două porţii.

O altă greşeală este folosirea unui pahar prea mare. Automat porţia va conţine mai multe calorii,  carbohidraţi şi zahăr decât ţi-ai dori.  

O altă metodă dăunătoare organismului este aceea a folosirii prea multor alimente.  

Când trebuie consumată băutura

Organismul este în aşa fel proiectat încât procesează în mod diferit zahărul, în funcţie de ora la care este consumat. Cu cât sunteţi mai activi, cu atât corpul poate procesa şi absorbi zahărul. O absorbţie mai bună înseamnă că zahărul din sânge nu va creşte atât de mult şi nu veţi mai fi înfometat mai târziu. 

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite