Dâmboviţeni la Festivalul ”Zile de Teatru ale Românilor din Voivodina”, Serbia

Dâmboviţeni la Festivalul ”Zile de Teatru ale Românilor din Voivodina”, Serbia

Spectacolul ”Copiii Pământului” este realizat în colaborare de Asociaţia pentru Cultură şi Artă Românească ”Vichentie Petrovici Bocăluţ”, Grupul ”Junior Celebrity” ( ambele din Torac ) şi Teatrul ”Junior” din Târgovişte

Încă din luna ianuarie a acestui an, Viorica şi Victor Mihalache au descins din nou în Torac, în Provincia Autonomă Voivodina ( Republica Serbia ), de această dată cu un nou proiect. După ce anul trecut au înfiinţat în această localitate grupul ”Junior Celebrity”, cu care au realizat două spectacole mari şi au obţinut laurii mai multor festivaluri din Serbia şi România, soţii Mihalache au propus acum un spectacol de teatru cu adulţi şi copii.

 
În timp ce Victor Mihalache a scris scenariul spectacolului ”Copiii Pământului” ( care reflectă realităţi concrete ale Voivodinei ), Viorica s-a ocupat de casting şi de pregătirea trupei. Din luna februarie au început repetiţiile, iar spectacolul a fost înscris la cea de-a 42-a ediţie a Festivalului ”Zile de Teatru ale Românilor din P.A. Voivodina”, organizat de Uniunea Teatrelor de Amatori ale Românilor din Voivodina / Serbia.
 
Pe 2 mai va avea loc marea premieră a acestui spectacol, în sala Casei de Cultură din Torac şi – concomitent – participarea în festival. Acesta se va încheia pe 4 mai, la Vârşeţ, cu Gala de Premiere. Modalitatea de desfăşurare a festivalului este una inedită, juriul mergând în fiecare dintre cele şase localităţi înscrise în concurs şi urmărind acolo spectacolele.
 
Spectacolul ”Copiii Pământului” este realizat în colaborare de Asociaţia pentru Cultură şi Artă Românească ”Vichentie Petrovici Bocăluţ”, Grupul ”Junior Celebrity” ( ambele din Torac ) şi Teatrul ”Junior” din Târgovişte, cu sprijinul Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Republica Serbia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: