Creşterea alarmantă a cazurilor de COVID duce la redeschiderea unui spital închis anul trecut în Dâmboviţa

Creşterea alarmantă a cazurilor de COVID duce la redeschiderea unui spital închis anul trecut în Dâmboviţa

Spital Voineşti, jud. Dâmboviţa

Prefectura Dâmboviţa analizează redeschiderea spitalului din Voineşti, închis anul trecut, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cauzate de virusul Sars-Cov-2. Marţi, 21 septembrie, judeţul Dâmboviţa a înreistrat un record în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri, cu 98 de cazuri noi.

Spitalul din Voineşti a fost închis în primăvara anului trecut. Autorităţile au vrut să facă acolo un centru de vaccinare, numai că toate centrele de vaccinare din judeţul Dâmboviţa au fost închise începând din data de 14 iunie 2021 din lipsă de solicitări. 
 
Prefectura Dâmboviţa ar vrea ca la Voineşti, pe lângă spital, să funcţioneze şi un centru de vaccinare permanent.
   
„Secţia exterioară a SJUT de la Voineşti, care nu a avut niciodată contact cu pacienţii infectaţi, este închisă de la 1 martie 2020 şi încă nu s-a redeschis nici până în ziua de astăzi. A fost un spital tradiţional, la noi, la Voineşti. Eu vreau să reiau demersurile să redeschidem Secţia exterioară şi Secţia de Radiologie”, a precizat primarul comunei Voineşti, Sandu Gabriel Dănuţ.
 
Valul 4 al pandemiei a dat peste cap toate calculele de siguranţă sanitară făcute de autorităţile din Dâmboviţa. În acest moment, în judeţ nu mai sunt locuri libere la Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) pentru bolnavii de Covid-19.
 

Dâmboviţa are 24 de locuri la ATI în fiecare spital din judeţ - la Târgovişte, Pucioasa, Găeşti, Moreni şi Moroieni. Încă cinci paturi sunt în curs de avizare la Spitalul TBC din Moroieni.

În Dâmboviţa, în perioada 1-19 septembrie, au fost înregistrate 17 decese, puse pe seama infectării cu Sars-Cov-2. În aceste condiţii, autorităţile îi îndeamnă pe oameni să păstreze măsurile sanitare pentru a opri răspândirea cu virusul Sars-CoV-2.

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:
 
 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările