Copiii de la Centrul de Reeducare Găeşti vor fi ajutaţi să se reintegreze în societate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Aceştia vor merge vineri la Tabăra Căprioara, alături de voluntari târgovişteni, şi vor avea parte de activităţi de team building, dar şi joc de roluri cu situaţii reale. Copiii, aflaţi la centru pentru comiterea unor delicte minore, au fost recomandaţi de personalul care se ocupă de ei ca fiind cu bună purtare şi vor ca după ispăşirea pedepsei să-şi creeze un viitor.

Zece copii de la Centrul de Reeducare din Găeşti vor învăţa să se reintegreze în societate după ispăşirea pedepsei şi să-şi aleagă un drum spre o viaţă mai bună. Mai mulţi tineri târgovişteni, voluntari în cadrul unui proiect european iniţiat de centrul Europe Direct, îi vor ajuta pe aceştia să facă faţă cu brio realităţii cu care se vor confrunta după ce vor părăsi centrul de reeducare. “Nouă ne place să credem că este o a doua şansă pentru ei, vrem să îi ajutăm. Aceşti copii ne-au fost recomandaţi de personalul centrului de reeducare, care au spus că sunt cu bună purtare. La început, unul dintre copii a fost mai reticent, nu prea îi plăcea ideea de a face parte dintr-un asemenea proiect, apoi a realizat că este bine pentru el”, mărturiseşte Mândruţa Andreescu, unul dintre voluntarii coordonatori ai proiectului.

Joc de roluri cu imitare de situaţii reale

Copiii de la Centrul de Reeducare Găeşti vor fi duşi vineri la Tabăra Căprioara, unde vor sta trei zile. Acolo vor avea parte de team building, dar şi de jocuri interactive. Voluntarii le-au pregătit acestora şi un joc de roluri, în care vor fi puşi în faţa unor situaţii reale precum prezenţa la un interviu pentru ocuparea unui post, cum să redacteze un curriculum vitae şi ce trebuie să facă.   “Sunt mai multe activităţi pe care le-am pregătit acestora. O să fie chiar şi un talk show, în care unul va fi moderator, iar ceilalţi vor fi invitaţi. Sunt în program dezbateri şi seminarii, discuţii, ce cred ei despre societate şi cum îi văd pe ceilalţi tineri. Aceşti tineri sunt promiţători, iar noi vrem să le arătăm o cale bună”, adaugă aceasta.
Copiii provin din familii destrămate şi sărace, nu avut tot ce şi-au dorit, dar, în unele cazuri, nici atenţie din partea părinţilor, astfel că au recurs la infracţiuni minore. După cum spun voluntarii, care au stat mai mult în preajma lor şi au realizat împreună diverse activităţi distractive şi educaţionale, aceştia pot avea un viitor mai bun, se pot descurca în viaţă şi că trebuie doar ajutaţi. “Dacă noi nu suntem aproape de ei, atunci cine este? Au nevoie de o şansă, de un impuls, iar noi suntem cei care îl putem oferi. Trebuie să fim alături de tineri, de cei ca noi”, spun voluntarii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite