5.600 de doze vaccin BCG şi o nouă tranşă de vaccin antigripal, distribuite în Dâmboviţa

5.600 de doze vaccin BCG şi o nouă tranşă de vaccin antigripal, distribuite în Dâmboviţa

Vaccinurile le sunt administrate copiilor aflaţi pe listele de aşteptare când dozele BCG au lipsit în judeţ, dată fiind criza înregistrată la nivel naţional

Situaţia distribuirii vaccinului BCG a fost remediată în judeţul Dâmboviţa după o criză de câteva luni, înregistrată la nivel naţional.

5.600 de doze de vaccin BCG au fost deja distribuite în judeţ, la furnizorii de servicii medicale, a declarat pentru Radio Minisat, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Marinela Popa.
 
De asemenea, au mai fost distribuite şi 2.626 de doze de vaccin hexavalent.
 
Vaccinurile le sunt administrate copiilor aflaţi pe listele de aşteptare când dozele BCG au lipsit în judeţ, dată fiind criza înregistrată la nivel naţional.
 
În plus, încă o tranşă de vaccin antigripal a fost distribuită judeţului nostru.
 
Astfel, 5.000 de doze au fost distribuite în judeţul nostru, a mai precizat sursa citată.
 
În această perioadă, sunt aşteptaţi la cabinetele medicale de familie, pentru a li se administra vaccinul antigripal, toţi cei care aparţin unor categorii de risc. Este vorba de copii, vârstnici şi bolnavi cronici.
bcg
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările