UPDATE VIDEO 15 persoane, printre care şi 7 copii, blocaţi pe o insulă, din cauza unei viituri pe Râul Dâmboviţa

UPDATE VIDEO 15 persoane, printre care şi 7 copii, blocaţi pe o insulă, din cauza unei viituri pe Râul Dâmboviţa

Până la această oră, se pare că autorităţile locale au reuşit scoaterea unor copii de pe insulă cu ajutorul unui tractor. FOTO: Adevarul

Patru căruţe, în care se aflau 8 adulţi şi 7 copii, au rămas blocate în comuna dâmboviţeană Măneşti, pe albia Râului Dâmboviţa, după ce au fost suprinse de o viitură extrem de puternică. Oamenii au putut supravieţui doar pe o insulă şi au cerut ajutor.

 
UPDATE: Persoanele rămase blocate pe insulă au plecat acasă.
 
„Patru căruţe au campat în zona Ungureni. S-au dus aproape de albia rului. Nu sunt probleme. Au fost scoşi acum, deja părăsesc zona. Cu tractorul au fost scoşi. Nu e nimeni rănit. Toată lumea a plecat acasă”, a declarat pentru "Adevărul", Neagu Gheorghe, viceprimarul comunei Măneşti.
 

La faţa locului se află două autospeciale de pompieri ale ISU Dâmboviţa pentru a-i scoate pe cei rămaşi blocaţi.
 
„Sunt patru căruţe care au rămas blocate pe Râul Dâmboviţa, la baza unui pod, la Măneşti. A venit apa mare şi au rămas acolo. Nu au mai putut înainta. E vorba de opt adulţi şi şapte copii. Distanţa dintre ei şi mai este de aproximativ 50 de metri. Erau blocaţi pe o insuliţă”, a declarat mr. Eduard Ţelea, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.
 
Până la această oră, se pare că autorităţile locale au reuşit scoaterea unor copii de pe insulă cu ajutorul unui tractor, întrucât cu barca nu se poate interveni din cauza debitului foarte mare de apă.
 
Judeţul Dâmboviţa s-a aflat, vineri, sub atenţionare de COD GALBEN de inundaţii,  fenomenele vizate constând în creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.
 
În urma acestei atenţionări au fost înştiinţate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din zona vizată, care au avut obligaţia de a monitoriza cu atenţie evoluţia fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: