Un bărbat i-a tăiat gâtul soţiei şi a încercat să-i dea foc, după ce femeia l-a reclamat pentru violenţă domestică

Un bărbat i-a tăiat gâtul soţiei
şi a încercat să-i dea foc, după ce femeia l-a reclamat pentru violenţă domestică

Constantin Rotariu – Candrea, bărbatul trimis în judecată pentru crimă FOTO Dănuţ Zuzeac

Un bărbat de 57 de ani din oraşul sucevean Broşteni i-a tăiat gâtul soţiei sale după ce femeia a mers la Poliţie şi l-a reclamat pentru bătăi repetate. Pentru a-şi ascunde crima, bărbatul a încercat să-şi incendieze casa. El a fost trimis în judecată de procurorii suceveni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Constantin Rotariu – Candrea (57 de ani), din oraşul Broşteni, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie cu raportare la infracţiunea de omor.

Anchetatorii au stabilit că în dimineaţa zilei de 18 iunie 2018, Viorica Rotariu – Candrea (59 de ani), soţia inculpatului, a mers la sediul poliţiei din Broşteni pentru a depune o reclamaţie împotriva soţului ei motivând că, pe fondul consumului de alcool, acesta este violent.

În aceeaşi zi, Constantin Rotariu - Candrea a fost chemat la sediul poliţiei unde a dat explicaţii şi lămuriri în legătură cu reclamaţia formulată de soţia sa. De la sediul poliţiei inculpatul a plecat spre domiciliul său. Cum nu avea chei, iar nevasta nu era acasă, acesta a aşteptat-o în curtea locuinţei, timp în care a consumat 1,5 litri de bere.

„În momentul în care soţia inculpatului a ajuns la domiciliu, între soţi a reizbucnit o ceartă, şi-au adresat reciproc cuvinte injurioase, soţia cerându-i inculpatului să părăsească domiciliul. În acest context, inculpatul a luat un cuţit de bucătărie aflat pe o masă, a prins-o pe victimă de păr şi apoi i-a secţionat gâtul cu acel obiect pe care îl avea în mână. Victima s-a prăbuşit la sol într-o baltă de sânge, iar inculpatul a părăsit locuinţa nu înainte de a încerca (fără succes) să o incendieze”, au arătat procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

După comiterea faptei, Constantin Rotariu – Candrea a mers la poliţiei, unde a declarat faptul că şi-a incendiat propria locuinţă şi că şi-a omorât soţia.

„Potrivit concluziilor raportului de constatare medico – legală de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat unei hemoragii externe consecutiv unei plăgi tăiate cervicale profunde cu secţiunea totală a organelor gâtului, plagă ce s-a putut produce prin lovire activă cu un obiect tăietor-înţepător ce ar putea fi cuţit”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alte ştiri pe această temă:

Criminal condamnat pentru uciderea unui sportiv, care se ascundea în Canada, extrădat în România

„Filmul“ unei crime ca-n Mioriţa: doi români au jefuit şi au ucis o tânără de 21 de ani, apoi i-au dat foc cu tot cu maşină

Adolescentul de 17 ani bănuit că a ars de viu un coleg de muncă şi-a văzut de viaţă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Omul mort, urmaş al poetului George Coşbuc

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările