Misiune de salvare a unei ursoaice prinsă într-o capcană pusă de localnici VIDEO

Misiune de salvare a unei ursoaice prinsă într-o capcană
pusă de localnici VIDEO

FOTO: Romsilva

Localnicii din comuna Broşteni, Suceava, au decis să-şi apare comuna de urşi, cu ajutorul unor capcane montate în pădure. Recent, o ursoaică a fost prinsă într-un laţ şi s-a chinuit până când a fost salvată de autorităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

O ursoaică a fost prinsă într-un laţ, pe raza comunei Broşteni, din judeţul Suceava. Capcana a fost pusă cel mai probabil de localnicii din zonă, pentru a preveni intrarea sălbăticiunilor în în gospodăriile lor.

Ursoaica a fost în cele din urmă salvată de silvicultori, jandarmi şi un medic veterinar.

„Colegii noştri de la Ocolul Silvic Broşteni au observat ursoaica prinsă în laţ, în timpul unei acţiuni patrulare, au anunţat imediat la numărul de urgenţă 112 şi au rămas la faţa locului pentru a preveni un eventual accident. La operaţiunea dificilă de eliberare a ursoaicei au participat un medic veterinar din Rădăuţi, care a tranchilizat animalul sălbatic, colegii noştri de la Ocolul Silvic Broşteni, jandarmi şi pompieri, aceştia din urmă emiţând şi alerte pentru a preveni locuitorii. După tranchilizare, medicul veterinar i-a administrat antidotul, toţi participanţii s-au îndepărat la o distanţă sigură şi s-au asigurat că ursoaica s-a trezit şi s-a retras în pădure”, au transmis reprezentanţii Romsilva, pe pagina de Facebook.

 

Zona în care a fost prinsă ursoaica va fi monitorizată de silviciultori. Ei vor să se asigure că animalul nu se va mai întoarce în gospodăriile localnicilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările