Ministrul Transporturilor, despre ruta ocolitoare a municipiului Suceava: „Din păcate, traseul a fost ales prost în 2009 când s-a licitat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe şantierul şoselei de centură a Sucevei  FOTO: Oana Şlemco
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe şantierul şoselei de centură a Sucevei  FOTO: Oana Şlemco

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat  joi, 18 aprilie, o vizită de lucru pe şantierul şoselei de centură a municipiului Suceava. Oficialul a declarat că traseul arterei, care ar trebui să scoată traficul greu din oraş, a fost ales prost în etapa de licitaţie.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat şantierul de la şoseaua de centură a municipiului Suceava şi a declarat că firma care execută lucrările va respecta termenul de finalizare prevăzut în contract, mai exact septembrie a.c.

La îndemnul prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, ministrul Răzvan Cuc a intrat într-un container de pe şantier şi a vizualizat un grafic în care erau marcate lucrările de stabilizare a celor două tronsoane nefinalizate, de la intersecţia cu DN 17 spre comuna Moara. Constructorul trebuie să toarne 8000 de piloţi cu lungimi de 13-14 metri pentru a înlătura riscul producerii de alunecări de teren, acestea fiind lucrări neprevăzute în proiectul iniţial şi finanţate suplimentar.  

„Lucrăm la partea de consolidare stabilită de expertul tehnic printr-o expertitză actualizată în 2016 – 2017. Partea de consolidare presupune un zid de strijin, coloanele de beton şi consolidarea taluzelor cu 100.000 de mp de geocelule”, a declarat Elisei Bidu, reprezentantul firmei constructoare, Autotehnorom.

centura sucevei razvan cuc

Răzvan Cuc a concluzionat că traseul şoselei de centură a fost ales prost în etapa de licitaţie, dar a spus că nu se concentrează pe identificarea celor vinovaţi. „Este un proiect început în 2009, eu mă concentrez mai mult pe finalizarea acestor obiective, pentru că dacă ar fi să trag la răspunere pentru toate proiectele pe care le-am găsit blocate în minister, şi au fost marea majoritate a obiectivelor, ar însemna să îmi dedic viaţa doar sesizărilor şi plângerilor. Românii aşteptă soluţii, nu să aruncăm cu tot felul de invective faţă de ce nu au făcut alţii. (...) În 2016, la CNAIR nu s-a semnat niciun document, au fost blocaţi cu facturile, nu şi-au încasat banii constructorii români pentru că cineva nu voia să semneze documente, şeful CNAIR-ului de atunci”, a arătat ministrul.

Cât priveşte pilonul care susţine centura Sucevei şi care se află la intersecţia şoselei cu DN 17, cunoscut drept „Zidul Moţii”, Răzvan Cuc a declarat că nu a reuşit să înţeleagă soluţia tehnică, dar „ nu este ilegală, este soluţia găsită la acel moment”. Ca să sporească gradul de siguranţă în intersecţia în care şi-au pierdut viaţa până acum cinci persoane, constructorul a spus că va suplimenta stâlpii de iluminat.  

centura sucevei razvan cuc

Construcţia şoselei de centură a Sucevei a început în 2009. Drumul are o lungime de 13 kilometri şi se împarte în trei tronsoane. Doar unul a fost finalizat şi dat în folosinţă. Celelalte două sunt încă în faza de construcţie. Sunt voci care spun că în ultimii 10 ani s-au dublat costurile pentru obiectiv, însă informaţia nu a fost confirmată de oficialii de la Bucureşti.

centura sucevei
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite