Mesajul unui manager de spital către cei care îi numesc pe medici „criminali”: „Trebuie să fim oameni!”

Mesajul
unui manager de spital către cei care îi numesc pe medici
„criminali”: „Trebuie să fim oameni!”

FOTO: Adevărul

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Alexandru Calancea, le-a transmis celor care îi numesc pe medici „criminali”, pe reţelele de socializare, că s-ar putea ca la un moment dat să aibă nevoie de ajutorul doctorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Discursul coronascepticilor pe reţelele de socializare este tot mai agresiv. Unii, şi din păcate nu puţini, spun despre medicii care-i tratează pe pacienţii infectaţi că ar fi „criminali”.

Întrebat de reporterul „Adevărul” ce le transmite celor care folosesc astfel de apelative la adresa cadrelor medicale, managerul Spitalului Judeţean Suceava, Alexandru Calancea, a declarat:

„Nu pot să spun decât că acei <criminali> sau alte apelative, pe care cu toţii le ştim, s-ar putea ca la un moment dat să fie singura soluţie pentru cel care a adresat acest cuvânt sau să fie o speranţă de viaţă. Şi atunci eu spun că trebuie să fim oameni, trebuie să fim empatici, trebuie să fim umăr la umăr, nu fizic, dar trebuie să fim umăr la umăr pentru că avem acelaşi duşman, suntem de aceeaşi parte a baricadei şi nu cred că este timpul şi nu cred că este justificat să începem să ne luptăm între noi.

Cu siguranţă că probleme sunt oriunde sau vor fi, ideea este de a le diminua şi de a rezolva problemele, dar nu cred că este un moment prielnic pentru a ne regla frustrările sau pornirile omeneşti până la urmă. De aceea, din punctul meu de vedere nu este în regulă ceea ce se întâmplă. Doctorii sunt doctori, cadrele medicale au o pregătire şi sunt pregătite să ajute. Trebuie să îi susţinem.”

Vă recomandăm să citiţi şi:

Bătrânica de 76 de ani care trăieşte singură într-un cătun din Apuseni cu o pensie de 15 lei

Dramele conjugale ce se ascund sub imaginea „familiei ideale”. Soţie ucisă de soţ imediat după ce au făcut dragoste

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările