Cum se prepară delicioasa prăjitură „Parlament“. Desertul îi cucereşte şi pe cei mai pretenţioşi pofticioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: myraskitchen.blogspot.com
FOTO: myraskitchen.blogspot.com

Între ingredientele de care aveţi nevoie ca să preparaţi prăjitura se numără ouăle, nucile, biscuiţii, crema de ciocolată. Reţeta este simplă şi nu foarte costisitoare. Timpul de preparare nu depăşeşte o oră.

Pentru a prepara prăjitura „Parlament” aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru blat:

8 albuşuri, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de nucă măcinată, 6 linguri de făină, 1 plic praf de copt, 2 căni de nucă prăjită şi tăiată bucaţele mici, 1 cutie de 400 gr. de cremă de ciocolată din comert, biscuiţi simpli, cât să acopere tava în care preparaţi prăjitura, 1 cană de cafea preparată.

Ingredientele pentru crema de vanilie: 8 gălbenuşuri, 8 linguri de zahăr, 4 linguri de apă, 1 vanilie, 500 gr. frişcă, 2 plicuri gelatină.

Pentru a prepara blatul: se unge o tavă cu unt topit şi se pune nucă prăjită şi tăiată bucăţele mici, astfel încât să acopere toata suprafaţa tăvii. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul, nuca macinată şi făina amestecată cu praful de copt.

 Compoziţia de blat se toarnă în tava tapetată cu nucă prăjită şi se dă la cuptor. Când blatul s-a copt, se răstoarnă pe un platou, astfel ca deasupra să fie nuca. Peste nuca se întinde crema de ciocolată. Peste crema de ciocolata se aşează un rând de biscuiţi muiaţi în cafea cu esenţă de rom.

 Crema de vanilie se prepară din cele 8 gălbenuşuri, care se amestecă cu zahărul şi apa şi se pun la fiert pe baie de aburi. Se amestecă continuu până se îngroaşă, apoi se adaugă gelatina stinsă în 4 linguri de apă rece. Crema de gălbenuşuri se lasă foarte puţin să se răcească apoi se pune peste frişca, se adaugă vanilia şi se amestecă repede cu telul pară ca să nu se închege.

Înainte de a pune crema trebuie să mai avem pregătiţi 26 de biscuiţi traşi prin cafea în prealabil. Punem jumătate din cremă peste biscuiţi întindem uniform cu paleta apoi punem încă un strat de biscuiţi, după care se întinde restul de crema. Se dă la frigider până se întăreşte. Deasupra se ornează, după preferinţă, cu cacao pudră sau cu frişcă şi ciocolata rasă!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite