Criminalist amendat de colegi pentru postările de pe Facebook: „Şeful de la Investigaţii Criminale s-a transformat în pândac feisbucist“

Criminalist
amendat de colegi pentru postările de pe
Facebook: „Şeful de la Investigaţii Criminale s-a transformat în
pândac feisbucist“

Bogdan Bănică. FOTO: Adevărul

Criminalistul Bogdan Bănică, preşedinte executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, a fost amendat de colegii de serviciu cu 500 de lei, pentru că şi-a spus părerea pe Facebook despre unele abuzuri care ar fost comise de angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Bogdan Bănică a primit două avertismente şi o amendă de 500 de lei în baza Legii 61/1991, articolul 2, aliniatul 1: „Săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”. În cazul de faţă spaţiul public este reţeaua Facebook.

Poliţistul a arătat pe contul său de Facebook că a fost sancţionat pentru că şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la unele abuzuri care ar fi fost comise de către angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Suceava.

“Serviciul de Investigaţii Criminale, fostul Judiciar. O structură etalon a Poliţiei Române ce are ca atribuţii investigarea marii infracţionalităţi, cu prejudicii enorme sau cu victime multiple, cu mod de operare deosebit şi de o complexitate sporită. Adică ar trebui să-i caute şi să le probeze activitatea infracţională ălor mai feroce criminali. Asta pe hârtie, cel puţin la IPJ Suceava. Pentru că aici, şeful împuternicit al acestei importante structuri poliţieneşti, comisarul şef ISTRĂTOAIE Romeo, s-a transformat în pândac feisbucist”, a scris Bănică.

Sindicalistul a ajuns la concluzia că şeful de la Investigaţii Criminale a terminat de rezolvat toate dosarele cu autor necunoscut şi are timp să-i monitorizeze postările de pe Facebook.

“Sunt convins că toate cauzele cu AN sunt rezolvate, tâlharii şi infractorii periculoşi au dispărut cu desăvârşire din judeţ, grupările infracţionale organizate au fost în totalitate anihilate iar populaţia se simte în deplină siguranţă. Nu găsesc o altă explicaţie pentru care şeful acestei onorabile structuri, în lipsă de ocupaţie, derulează postări pe Facebook şi le sancţionează contravenţional, prompt şi cu maximă competenţă profesională, pe cele care aduc atingere confortului şefimii”, a arătat sursa citată.

Contactat telefonic, Bogdan Bănică ne-a spus că nemulţumirile şefilor din Inspectoratul de Poliţie au pornit de o postare pe care a făcut-o pe tema unui concurs care ar fi fost aranjat. Bănică a semnalat neregulile la Ministerul de Interne, după care procurorii DNA s-au autosesizat şi au deschis un dosar in rem.

“Acu, oi achita şi amenda asta, nu-i bai, dar am zis ca e bine să ştie şi societatea civilă cam cu ce se ocupă şefii serviciilor "cu greutate” din Poliţia Română, plătiţi cu multe zeci de milioane din banul public. Pândaci pe Facebook. Aaa, să nu uit. ? Am sesizat #puţin şi Parchetul despre modul cum în anul 2019 se îngrădeşte dreptul la libera exprimare câştigat cu sânge în '89, despre depăşirea atribuţiilor de serviciu, despre pumnul în gură şi bocancul pe cap celor care au curajul şi demnitatea să nu tacă, despre ilegalitatea oricărei forme de intruziune în munca sindicală cu scopul de a o limita sau îngrădi, etc”, a completat Bănică.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: