Coloană interminabilă de maşini pe drumul spre mănăstirea „Sf Ioan“ din Suceava. Sicriul cu ÎPS Pimen a ajuns VIDEO

Coloană interminabilă de maşini pe drumul spre mănăstirea „Sf Ioan“ din Suceava. Sicriul cu ÎPS Pimen a ajuns VIDEO

Sicriul cu trupul ÎPS Pimen a ajuns la Suceava FOTO Oana Şlemco

Sicriul cu trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen a ajuns, miercuri seară, la mănăstirea „Sf. Ioan“ din Suceava, pe drumul spre aşezământul mănăstiresc fiind o coloană interminabilă de maşini ale preoţilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

La această oră, în incinta mănăstirii sunt aproximativ 400 de persoane – în majoritate preoţi şi călugări, dar şi şefi de instituţii publice, precum şi mireni care au depus lumânări şi flori la intrarea în lăcaşul de cult.

În curtea mănăstirii au fost amplasate dozatoare cu dezinfectant.

Sicriul sigilat a ajuns în jurul orei 19.30 în incinta mănăstirii, fiind preluat de persoane îmbrăcate în combinezoane şi pus pe o masă amplasată în faţa unei scene în curtea lăcaşului de cult.

Sicriul a fost întâmpinat de Mitropolitul Teofan al Moldovei, care, de altfel, conduce toată ceremonia religioasă.

Când maşina cu ÎPS Pimen a intrat în Suceava, au început să bată clopotele mănăstirii „Sf Ioan“ şi nu s-au oprit până când maşinile nu au ajuns în faţa lăcaşului de cult.

Ceremonia religioasă a început cu „Hristos a Înviat!“ Oamenii continuă să vină în mănăstire, accesul este permis în continuare, chiar dacă mulţi au început să se îngrămădească şi să nu mai respect regulile de distanţare socială, aşa cum a cerut, în repetate rânduri, ÎPS Teofan. Înaltul ierarh i-a atenţionat pe credincioşi să respecte regulile, spunând că altfel nu va începe oficierea slujbei.

Îaninte să ajungă maşina care transporta sicriul, la mănăstire a ajuns şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care s-a infectat cu coronavirus, dar s-a vindecat după o perioadă de spitalizare. Au mai ajuns prefectul Alexandru Moldovan şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pagina de Facebook Doxologia a publicat imagini cu cozile interminabile de maşini ale preoţilor care aşteaptă sicriul în care se află ÎPS Pimen.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor s-a stins din viaţă în noaptea de 19 spre 20 mai.

Mitropolia Moldovei a transmis un comunicat de presă în care se arată că „slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii”.

„Trupul neînsufleţit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinţei sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinţia Sa şi l-a pregătit dinainte. În seara acestei zile (20 mai), sicriul va fi depus la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Cei care vor dori să-şi ia rămas bun de la Arhipăstorul lor sau să participe la slujba înmormântării sunt rugaţi să respecte măsurile şi îndrumările specifice acestei perioade.
Îi rugăm pe preoţi şi pe credincioşi să fie înţelegători şi conştienţi de faptul că spaţiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsufleţit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen”, se arată în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: