Cazul controversat al tânărului care a provocat un accident mortal. Obţinuse recent permis, deşi era judecat pentru conducere fără carnet de şofer

Cazul controversat al tânărului care a provocat un accident mortal. Obţinuse recent permis, deşi era judecat pentru conducere fără carnet de şofer

Costel Ciprian Troia, autorul accidentului mortal. FOTO: Facebook/Ciprian Bos

Un sucevean a accidentat mortal un bărbat în noaptea de Revelion şi a fugit de la locul accidentului. Tânărul obţinuse permisul auto la sfârşitul anului trecut, deşi era judecat pentru că, în urmă cu trei ani, a condus o maşină fără să aibă carnet de şofer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul rutier s-a produs în noaptea de Revelion, în satul Liteni, din comuna Moara a judeţului Suceava. Ciprian Costel Troia, de 21 de ani, din comuna Berchişeşti, se afla la volanul unui maşini marca Peugeot 307, când l-a accidentat mortal pe George Paraşteac, în vârstă de 25 de ani.

Victima a fost pur şi simplu spulberată de pe carosabil, murind la spital, după câteva ore de la accident. El muncea în Belgia şi venise acasă pentru a petrece sărbătorile de iarnă împreună cu familia. La cumpăna dintre ani, a ieşit în stradă cu mai mulţi prieteni pentru a vedea focurile de artificii.

După nenorocire, şoferul a părăsit locul accidentului şi, cu maşina avariată, s-a refugiat la nişte prieteni din comuna Şcheia, acolo unde a fost găsit de poliţişti, după 12 ore de la comiterea faptei.

Ciprian Costel Troia a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Şirul aventuriilor sale nu se opreşte aici. Când s-a văzut în arest, el a negat că a provocat tragedia şi le-a spus poliţiştilor că la volanul maşinii se afla fratele său minor, în vârstă de 15 ani. Oamenii legii au verificat spusele suspectului şi au constatat că acesta minte.

Cel care a provocat accidentul şi-a obţinut permisul de conducere în urmă cu şase săptămâni, cu toate că era judecat pentru că, atunci când era minor, a condus o maşină deşi nu avea carnet de şofer.

Dosarul a fost ţinut timp de trei ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului. În cele din urmă, la 12 iulie 2019 Costel Ciprian Troia a fost trimis în judecată pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 din Noul Cod Penal, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Gura Humorului.

Între timp, Costel Ciprian Troia s-a înscris la şcoala de şoferi şi a obţinut permisul în data de 22 noiembrie 2019.


FOTO:stirisuceava.net

La 11 decembrie 2019 a avut loc şi primul termen în dosar, dar Costel Ciprian Troia nu a fost prezent în sala de judecată. Acesta este motivul pentru care judecătorul a stabilit un nou termen pentru data de 29 ianuarie 2020, atunci când inculpatul va fi citat cu mandat de aducere.

Pe de altă parte, este greu de înţeles cum a reuşit tânărul să-şi obţină permisul, în condiţiile în care are grave deficienţe de exprimare în limba română, ştiut fiind faptul că există o probă teoretică a examenului.

Candidaţii trebuie să răspundă corect la cel puţin 22 dintre cele 26 de întrebări din chestionar, în cel mult 30 de minute. 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: