Căţeluş abandonat într-o pubelă de gunoi îngropată, salvat de un trecător

Căţeluş abandonat într-o pubelă de gunoi îngropată,
salvat de un trecător

Căţelul salvat din pubelă FOTO:Lucian Harşovschi

Un căţel a fost abandonat într-o pubelă îngropată din municipiul Suceava. Micuţul patruped a fost auzit de un trecător, care l-a salvat cu ajutorul unor angajaţi ai Primăriei Suceava.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a scris pe pagina sa de Facebook despre căţelul de doar câteva săptămâni, care a fost abandonat de persoane necunoscute într-o pubelă de gunoi îngropată. 

Căţeluşul a fost auzit şi salvat de un sucevean care trecea întâmplător prin zonă. Bărbatul a cerut ajutorul angajaţilor municipalităţii ca să scoată căţeul din coşul de gunoi.

„Abandonat şi nu oriunde, ci în unul dintre amplasamentele îngropate din oraş, fără milă, asemenea unui gunoi menajer. Cu toate acestea, căţelul din imagine a avut şansa ca un trecător să îl audă şi să facă imediat sesizare către colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare şi Gestionare câini fără stăpân, care au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deşeuri”, a arătat Lucian Harşovschi.

Viceprimarul susţine că acesta nu este un caz singular şi că abandonarea câinilor pe străzile oraşului este un fenomen. 

„În consecinţă, administraţia locală continuă acţiunile de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Suceava. Anul trecut, 716 câini au fost capturaţi şi duşi în adăpostul de pe strada Energeticianului, unde li s-au efectuat deparazitarea, sterilizarea, vaccinarea şi microciparea. De asemenea, datorită colaborării cu Asociaţia PRO ANIMALS TINA, 625 de căţei au fost adoptaţi, dintre aceştia 42 în ţară, iar 583 în străinătate”, a arătat sursa citată.

Lucian Harşovschi îi îndeamnă pe iubitorii de animale să adopte câini fără stăpân, amintind că procedura este gratuită şi se poate realiza direct la sediul adăpostului sau printr-o solicitare trimisă pe adresa de e-mail adoptiicatei@primariasv.ro. În prezent, în adăpost sunt 287 de câini care aşteaptă să fie adoptaţi.

Vă recomandăm să citiţi şi:  

Ciolaniada liberală: Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat

Un avion unic în Europa, de ultimă generaţie, a intrat în posesia României: „Sistemele de poziţionare dau precizia în zbor cu mai puţin de 2 centimetri“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările