Beneficiile curăţării ecologice a pernelor şi „noul trend“ al gospodinelor din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Samsonescu deţine brevet de invenţie pentru utilajele de curăţătorie de perne. FOTO Dănuţ Zuzeac
Alexandra Samsonescu deţine brevet de invenţie pentru utilajele de curăţătorie de perne. FOTO Dănuţ Zuzeac

Până nu demult, gospodinele care doreau să-şi cureţe pernele foloseau o metodă destul de dificilă. Acestea scoteau penele din perne, spălau dosurile, iar după ce se uscau erau umplute la loc cu pene şi cusute. Astfel, se curăţa doar materialul textil, nu şi penele aflate în interior. Acarienii, praful şi microbii continuau să dăinuiască prin perne, deşi acestea erau proaspăt curăţate.

Acum, la „modă” sunt curăţătoriile ecologice de perne la care apelează în ultima perioadă mai toate gospodinele. „Zestrea” primită de la mama poate fi acum curăţată mult mai uşor şi sigur, apelând la aceste curăţătorii. Pernele cu puf sunt foarte scumpe şi după o astfel de curăţare, pernele vechi arată ca şi noi. O tânără din Suceava, pe numele ei Alexandra Samsonescu, a deschis o afacere de acest gen ce are succes printre gospodinele din întreg judeţul. Aceasta a explicat pentru „Adevărul” în ce constă o curăţătorie de perne şi care sunt benefiicile unei astfel de curăţătorii.

„Noi curăţăm perne şi pilote, acesta este avantajul că facem şi pilote. Atâta le facem noi, cât şi le curăţăm. De exemplu, clientul poate veni cu două sau trei perne şi noi să îi facem o pilotă. În perne, de-a lungul timpului am găsit tot felul de obiecte. Am găsit bănuţi vechi, tocmai de prin 1890, şoricei uscaţi, asta e la ordinea zilei, precum şi tot felul de obiecte foarte vechi, în perne. Noi curăţăm, dezinfectăm, igienizăm şi schimbăm dosul pernelor, dar şi vindem mai departe utilaje. Noi avem brevet de invenţie pentru utilajele de curăţătorie de perne, le producem şi le vindem mai departe ca afacere nouă în ţară. Am vândut anul acesta, în aproape toată ţara 60 de astfel de utilaje”, a arătat Alexandra Samsonescu.

Acesta a început afacerea în urmă cu patru ani de zile când era studentă la Iaşi. Ea avea câteva utilaje pe care le cumpărase de la un bărbat din Neamţ, doar că acestea aveau foarte multe minusuri după părerea tinerei sucevence.

„Mi-au venit mai multe idei despre cum aş putea îmbunătăţi utilajul, astfel că atunci când am mers la OSIM nu era nimic înregistrat. Am îmbunătăţit utilajul vechi şi l-am înregistrat pe cel nou, care este total diferit, doar ideea de utilaj care curăţă perne a rămas. Avantajul este că acesta curăţă şi pilote. Mai există în ţară utilaje care curăţă perne, dar pentru pilote nu mai sunt”, a explicat Alexandra.

Curatatorie perne Suceava. FOTO Danut Zuzeac

Utilajul de curăţătorie pentru care Alexandra Samsonescu are brevet de invenţie. FOTO Dănuţ Zuzeac

Ea ne-a arătat cum funcţionează curăţătoria de perne şi ne-a prezentat şi beneficiile oferite de o astfel de curăţare profesională a pernelor.

„Vii cu o pernă veche, toată pliată şi arată de cinci centimetri grosime, iar după ce o curăţăm devine foarte pufoasă. Pe lângă faptul că iginenizează, curăţă, omoară microbii, curăţarea se face datorită unei lampe cu ultraviolete, lampă UV-C, aceeaşi lampă care se foloseşte la sterlizarea ustensilelor în medicină şi cu presiunea aerului. Aerul este băgat cu presiune şi astfel penele se vântură foarte tare şi se înfoaie. În primul rând, estetic perna arată mult mai bine pentru că noi schimbăm şi dosurile. Se taie perna veche, se pune în prima cuvă, doar fulgii sau penele şi în partea cealaltă se pune dosul nou. În prima cuvă se iginenizeză, sterlizează şi dezinfectează, iar apoi penele trec prin nişte separatoare, unde rămâne mizeria, iar apoi intră în dosul nou”, a povestit Alexandra Samsonescu.

Curatatorie perne Suceava. FOTO Danut Zuzeac

              Masa pe care sunt cusute pernele şi pilotele în curăţătoria Alexandrei Samsonescu                                                                                  FOTO Dănuţ Zuzeac

De un an de zile de când s-a întors la Suceava, tânăra a reuşit să mai deschidă pe lângă sediul de pe Serptentine, un punct de lucru la Botoşani, având însă şi trei puncte mobile prin judeţul Suceava, urmând să mai deschidă alte două astfel de puncte mobile. Acestea de obicei sunt plimbate prin localităţile din judeţ, unde stau două – trei săptămâni, o lună maxim, după care sunt mutate în alte localităţi. În prezent, la curăţătoriile Alexandrei lucrează cinci persoane şi urmează să mai angajeze încă două pentru noile puncte mobile.

Alte ştiri pe această temă:

Asta nu e o curăţătorie obişnuită! Păzesc hainele mai ceva ca SPP-ul pe Preşedinte!

La 32 de ani conduce un lanţ de spălătorii în şase ţări: câţi bani vin din serviciile de curăţătorie la standarde austriece

Senatul cumpără o maşină de numărat bancnote, antene WIFI şi servicii de curăţătorie chimică

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite