Anchetă la spital după ce o bătrână de 88 de ani a murit după ce ar fi fost tratată cu vitamine pentru un atac vascular

Anchetă la spital după ce o bătrână de 88 de ani a murit după ce ar fi fost
tratată cu vitamine pentru un atac vascular

Daria Guliga împreună cu bunica ei. FOTO: Facebook/Daria Guliga

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a anunţat că Spitalul Fălticeni a demarat o anchetă internă după ce în spaţiul public au apărut informaţii cum că o bătrână de 88 de ani ar fi fost tratată cu vitamine pentru atac vascular. Bătrâna a murit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liliana Grădinariu, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat că Spitalul Fălticeni a demarat o anchetă internă după ce o tânără a scris pe Facebook că bunica ei a fost tratată cu vitamine, deşi suferise un atac vascular. În plus, în perioada spitalizării, bătrâna s-a umplut de vânătăi.

Liliana Grădinariu a spus că după finalizarea anchetei interne şi DSP va face verificări la unitatea spitalicească din Fălticeni.

Daria Guliga, nepoata bătrânei a scris pe Facebook că simte „ură şi greaţă faţă de sistemul medical din România“, după cele întâmplate. Tânăra susţine că bătrâna a fost transferată la spitalul din Suceava mult prea târziu. Octogenra a decedat.

”În fine, au trecut cele 8 zile şi bunica a fost dusă la Suceava abia atunci pentru că dr. Holban i-a făcut programarea la tomograf după 7 zile. În Suceava, doctorul s-a mirat şi a întrebat de câteva ori de ce au ţinut-o cei din Fălticeni atat timp fără să-i facă nimic pentru că ea făcuse accident vascular cerebral hemoragic plus că mai luase şi un microb din spital. Însă era prea tarziu..bunica mea, cea care m-a crescut şi mereu a fost lângă mine, s-a stins din viaţă. Oameni buni, e o lipsă de respect în spitalul din Fălticeni. Găseam pastilele ei pe masă, nu i le dădeau seara, apoi a doua zi dacă îşi aminteau i le dădeau. Erau gândaci, mi s-a spus că nu sunt cearşafuri curate şi a trebuit să ridic tonul ca să i se schimbe lenjeria bunicii mele. O infirmieră mi-a spus pe un ton urât că degeaba o ducem noi la Suceava că e bătrână şi na, tot la ei o trimit, că nu mai are ce să-i facă. Absolut nimeni nu şi-a dat interesul... la o femeie din salon îi curgea mult sânge de la mână şi am rugat o asistentă să vină, mi-a zis simplu: Să apese de unde curge că se va opri... Vi se pare normal? Un spital oribil cu un miros înţepător, un spital în care stau 13 oameni în salon, fără aer condiţionat, fără un personal bun..asta este descrierea spitalului din Fălticeni! În Suceava era curat, frumos, un personal bun..însă era prea târziu. Acum pot să mai spun doar Dumnezeu să o ierte! E târziu, dar poate nu va fi prea târziu pentru alţi oameni care au nevoie de îngrijiri medicale. Sfatul meu e să ocoliţi spitalul din Fălticeni!”, a scris Daria Guliga.

<

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: