10 locuri devenite populare după ce personaje celebre au fost asasinate

10 locuri devenite populare după ce personaje celebre au
fost asasinate

Catedrala Canterbury, locul unde a fost omorât arhiepiscopul Thomas Becket. FOTO www.atlasedu.com

Oamenii au fost întotdeauna fascinaţi de moarte, astfel că locuri unde au fost comise asasinate celebre au devenit puncte turistice, zeci sau sute de mii de persoane ajungând să le viziteze anual. În cele ce urmează vă vom prezente 10 locuri ce au devenit populare după ce personaje celebre au fost ucise.

Ştiri pe aceeaşi temă

10) Catedrala Canterbury, unde a fost ucis Thomas Becket

La data de 29 decembrie 1170, Thomas Becket, arhiepiscopulul de Canterbury, a fost omorât în interiorul Catedralei Canterbury din Marea Britanie. Clericul a fost asasinat de patru dintre cavalerii regelui Henric al II-lea, după ce nu i-a făcut acestuia pe plac şi a dat afară mai mulţi preoţi din zonă.

Thomas Becket ar fi putut să scape, însă nu a dorit să închidă porţile catedralei, spunând că pentru nimeni casa domnului nu este închisă.

9) Sala Audubon, locul unde a fos asasinat Malcolm X

La data de 21 februarie 1965, Malcolm X unul dintre liderii Organizaţiei pentru Unitatea Afro – Americanilor,în timpul unei adunări ai acestei organizaţii.

În anul 1992, la aproape 50 de ani, după asasinarea uneia dintre cele mai influente personalităţi afro – americane din istorie, la cel de-al doilea etaj al clădirii unde Malcolm X a fost omorât, a fost realizată o pictură ce prezintă diferite scene din viaţa preotului musulman.

8) Palatul Yusupov, locul unde a fost omorât Rasputin

Călugărul Grigori Rasputin avea o influenţă mare asupra ţarului Nicolae al II-lea. Acest lucru nu era pe placul nobililor ruşi, care au plănuit asasinarea lui Rasputin, la sfârşitul anului 1916. Grigori Rasputin a fost invitat la cină de Felix Yusupov la palatul său din Sankt Petersburg, unde l-a servit pe călugăr cu prăjituri otrăvite. Cum otrava nu a l-a omorât pe preferatul ţarului rus, Yusupov l-a împuşcat de două ori şi l-a aruncat în râul Moika.

În prezent, Palatul Yusupov găzduieşte o expoziţie ce îi este dedicată celebrului Rasputin.

7) Teatrul Pompei, unde a fost asasinat Iulius Cezar

În anul 44 î.Hr., împăratul Iulius Cezar a fost victima  unui asasinat politic comis la Roma. Nu mai puţin de 60 de senatori au fost implicaţi în omorârea părintelui Imperiului Roman, Iulius Cezar fiind ucis cu nu mai puţin de 23 de lovituri de cuţit. Asasinatul a fost comis într-o cameră senatorială de sub Teatrul Pompei.

„Conspiratorii nu s-au întâlnit niciodată în public, dar se regăseau ocazional acasă la fiecare dintre ei. Au fost multe discuţii şi propuneri, aşa cum era de aşteptat, în timp ce investigau cum şi unde să-şi execute planul. Unii au sugerat să încerce în timp ce acesta mergea pe Calea Sacră, care era una dintre plimbările sale favorite. O altă idee era să fie ucis la alegeri, în timp ce traversa un pod pentru a numi magistraţii din cadrul Campus Martius; urmau să vadă care este cel mai puţin norocos dintre ei, pentru ca acela să îl împingă pe Cezar de pe pod, iar ceilalţi să alerge şi să îl ucidă. Un al treilea plan era acela de a aştepta următorul spectacol cu gladiatori. Avantajul era că, din pricina spectacolului, nu s-ar fi născut nici o suspiciune dacă se zăreau armele ce urmau să fie pregătite pentru asasinat“, a relatat Nicolaus din Damas, unul dintre martorii oculari ai crimei.

                                                 Teatrul Pompei. FOTO www.rfi.ro

6) Dealey Plaza, locul unde a fost ucis John Fitzgerald Kennedy

La data de 22 noiembrie 1963, John Fitzgerald Kennedy, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a fost asasinat în centrul oraşul Dallas. Acesta se pregătea pentru alegerile prezindenţiale din 1964, fiind favorit pentru câştigarea unui nou mandat.

Din nefericire pentru el, în momentul în care coloana oficială trecea prin Daeley Plaza, Lee Harvey Oswald l-a împuşcat mortal de la etajul VI al unui imobil din zonă. De-a lungul timpului au apărut tot felul de teorii ale consipraţiei, conform cărora Oswald ar mai fi avut complici, fără însă ca cineva să poată demonstra acest lucru.

În anul 1989, în clădirea din care a fost omorât Kennedy a fost deschis un muzeu ce prezintă viaţă lui John Fitzgerald Kennedy. Anual, peste 300.000 de oameni vizitează acest muzeu, conform site-ului american www.dallasnews.com.

5) Teatrul Ford, unde a fost omorât Abraham Lincoln

La data de 14 aprilie 1865, Abraham Lincoln, preşedintele Statelor Unite ale Americii, cel care a luptat împotriva sclaviei, a fost asasinat în interiorul Teatrului Ford din Washington, în timpul spectacolului „Our American Cousin”.

Lincoln era însoţit de soţia sa şi doi prieteni, când a fost împuşcat mortal în ceafă de către actorul John Booth, un individ ce s-a declarat împotriva abolirii scalviei. Anual, peste 500.000 de persoane vizitează teatrul transformat într-un muzeu dedicat lui Abraham Lincoln.

4) Curtea Casei Birla, locul unde a fost împuşcat Mahatma Gandhi

La data de 30 ianuarie 1948, părintele independenţei Indiei, a fost împuşcat mortal de către Nathuram Godse, un extremist hindus, care nu era de acord cu revoltele non – violente iniţiate de Gandhi. Godse considera că astfel de proteste le erau favorabile mai mult musulmanillor decât hinduşilor.

După asasinarea lui Mahatma Gandhi, casa familiei Birla a fost cumpărată de statul indian şi transformată într-un muzeu dedicat învăţăturilor lui Gandhi, fiind vizitat de sute de mii de persoane.

3) Clădirea Dakota în faţa căreia a fost asasinat John Lennon

La data de 8 decembrie 1980, John Lennon, unul dintre fondatorii trupei The Beatles, a fost împuşcat mortal în faţa clădirii Dakota din New York, unde acesta locuia. John Lennon a fost omorât de Mark Chapman, un fanatic religios ce s-a arătat deranjat de declaraţia făcută de cântăreţ în anul 1966, când Lennos a spus că trupa The Beatles este mai cunoscută decât Iisus Hristos.

În faţa clădirii Dakota a fost amenajată o zonă comemorativă unde sute de mii de fani ai formaţiei The Beatles vin anual pentru a-i aduce un omagiu lui John Lennon.

2) Motelul Lorraine, locul unde a fost asasinat Martin Luther King Jr

La data de 4 aprilie 1968, Martin Luther King Jr, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace după ce a luptat pentru drepturile persoanelor de culoare, a fost împuşcat în balconul motelului Lorraine din Memphis. Acesta era în oraş deoarece urma să participe la un marş.

Asasinarea lui Martin Luther King Jr a stârnit tot felul de teorii ale consiparţiei, ajungând să se spună că criminalul, James Ray, ar fi acţionat din ordinul agenţiilor guvernamentale după ce King a devenit un aprig critic al Războiului din Vietnam.

Motelul în care a fost omorât Martin Luther King Jr a fost transformat în Muzeul Naţional al Drepturilor Civile.

                                         Motelul Lorraine. FOTO www.clandestino.fm

1) Strada din Sarajevo unde a fost împuşcat arhiducele Franz Ferdinand al Austriei

La data de 28 iunie 1914, Franz Ferdinand a fost împuşcat mortal la Sarajevo, actuala capitală a Bosniei. Autorul crimei a fost Gavrilo Princip, un tânăr de 19 ani, ce dorea independenţa Iugoslaviei. Franz Ferdinand a fost asasinat în faţa unei băcănii, exact în momentul în care a coborât din maşină. Această crimă a declanşat Primul Război Mondial.

În capătul străzii pe care a fost omorât Franz Ferdinand a fost înfiinţat Muzeul din Sarajevo, unul dintre principalele puncte turistice din capitala bosniacă.

Alte ştiri pe această temă:

Cum a ajuns un descendent al lui Ştefan cel Mare să-l omoare pe celebrul călugăr Rasputin, preferatul ţarului Nicolae al II-lea

Cenuşa lui Mahatma Gandhi, împrăştiată în Oceanul Indian

Adevărul despre asasinarea lui J.F. Kennedy ar putea fi aflat în 2017

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările