Slobozia va avea mini-arenă. Investiţia pentru Sala Polivalentă, aprobată

Slobozia va avea mini-arenă. Investiţia pentru Sala Polivalentă, aprobată

Aşa va arăta Sala Polivalentă din Slobozia FOTO Facebook/Municipiul Slobozia

Una dintre cele  mai mari investiţii din municipiul Slobozia este Sala Polivalentă cu aproximativ 2.300 de locuri. Autorităţile locale au anunţat că, după ce au obţinut avizele necesare în comisiile tehnico-economice atât la CNI cât şi la Ministerul Dezvoltării, proiectul a fost aprobat de Guvern.

Sala Polivalentă, cu 2.224 locuri, spun autorităţile locale va fi o mini-arenă, un edificiu sportiv modern, similar Arenei Naţionale. 

Sala Polivalentă de la Slobozia, cu o infrastructură modernă, construită pe o suprafaţă de apriximativ 10.000 mp, în zona Stadionului Nou de lângă Parcul Tineretului, este individualizată în peisajul clădirilor sportive similare din ţară şi va introduce reşedinţa de judeţ într-un circuit naţional al evenimentelor sportive şi culturale. 

Investiţia se ridică la peste 87 milioane de lei, iar Guvernul a aprobat recent indicatorii tehnico-economici pentru «Construire Sală de Sport Polivalentă la Slobozia». 

Consiliul Local a votat în unanimitate în iulie 2018, în şedinţa extraordinară, studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico- economici aferenţi obiectivului de investiţii. Documentaţia va fi depusă în vederea finanţării de la bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii. Iniţial, valoarea investiţiei  a fost de 66.509.295,99 lei. 

Conform Primăriei Slobozia, Sala Polivalentă va fi structurată pe 3 nivele ( pentru public, oficiali şi presă), cu o zonă funcţională de bază ce cuprinde suprafaţa de joc şi tribunele pentru spectatori şi spaţii anexe. Gradenele retractabile permit practicarea tuturor sporturilor, la nivel profesionist, cât şi găzduirea evenimentelor socio-culturale şi de agrement. 

Acest obiectiv se regăseşte şi în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Slobozia (S.I.D.U.) pentru realizarea, modernizarea şi extinderea infrastructurii educaţionale şi sportive, precum şi a facilităţilor socio-culturale şi recreative, spun autorităţile locale.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările