Simulare de cutremur. Exerciţiu ISU la Liceul Carol 1 din Feteşti

Simulare de cutremur. Exerciţiu ISU la Liceul Carol 1 din Feteşti

Simularea are loc la şcoală FOTO Adevărul

Evacuare, salvare şi intervenţie la Liceul Teoretic ”Carol I” Feteşti. Aceste operaţiuni se vor desfăşura miercuri, 23 mai, în cadrul unei aplicaţii de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, desfăşurată de ISU Ialomiţa.

 Scenariul se va juca începând cu ora 10.00,  când, în urma unui cutremur de 7,8 grade pe scara Richter,  la Liceul Teoretic “Carol I” Feteşti s-a produs un incendiu în laboratorul de chimie, cu extindere la acoperiş. Totodată, ca urmare a posibilităţii foarte mare de prăbuşire a scărilor interioare, 5 persoane au rămas captive la etajul 2 al clădirii. Mai mult, în urma evacuării şi efectuării elevilor, cadrele didactice constată că lipsesc 6 copii, care, cel mai probabil, au rămas prinşi sub dărâmături. 
 
„Cu ocazia acestui exerciţiu, vom testa modul de acţiune al cadrelor ISU Ialomiţa mobilizate şi al personalului de pe locul de muncă şi vom exersa pe amplasamentul acestui obiectiv eficacitatea planurilor, a manevrei de forţe, precum şi cooperarea cu celelalte structuri implicate pe plan local în gestionarea situaţiei şi salvarea oamenilor. 
Alături de personal şi tehnică din comitetele judeţean şi local pentru situaţii de urgenţă, celelalte structuri judeţene din M.A.I., Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Crucea Roşie, Unitatea Militară Borcea şi Poliţia Locală Feteşti, vom derula toate operaţiunile de  salvare necesare, conform exerciţiului. 
 
În ciuda disconfortului care se poate crea din cauza autospecialelor din trafic şi forţelor de intervenţie care vor fi angrenate în aplicaţie, asigurăm cetăţenii, elevii şi personalul unităţii de învăţământ de necesitatea derulării acestor aplicaţii şi apelăm, totodată, la cooperarea lor, cu recomandarea de a urma cu atenţie indicaţiile personalului de pe locul de muncă şi ale forţelor de intervenţie”, a anunţat ISU Ialomiţa. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: