Razie în trafic pentru prevenirea tragediilor. 27 de accidente grave, petrecute în Ialomiţa în 8 luni

Razie în trafic pentru prevenirea tragediilor. 27 de accidente grave, petrecute în Ialomiţa în 8 luni

Accidente grave petrecute în judeţul Ialomiţa în primele 8 luni ale anului FOTO ISU Ialomiţa

În primele 8 luni ale anului, pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs 27 de accidente grave, soldate cu decesul a 18 persoane, rănirea gravă a 18 persoane şi rănirea uşoară a 19 persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalele 3 cauze ale producerii acestor accidente au fost adormirea la volan, traversarea neregulamentară sau alte preocupări ale conducătorilor auto de natură a le distrage atenţia.

Pe 21 septembrie, şi în judeţul Ialomiţa poliţiştii rutieri vor desfăşura activităţi informativ - preventive în vederea conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Proiectul îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.
 
De altfel, până pe 22 la nivelul judeţului Ialomiţa, poliţiştii rutieri vor acţiona în cadrul Proiectului Naşional ROADPOL - Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora. 
 
Poliţiştii rutieri vor purta discuţii cu participanţii la trafic pentru conştientizarea importanţei respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranţă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările