Prevenirea violenţei în familie. Poliţie: Pentru aplanarea unor conflicte acţionaţi cu tact şi răbdare, ce trebuie să evitaţi

Prevenirea violenţei în familie. Poliţie: Pentru aplanarea unor conflicte acţionaţi cu tact şi răbdare, ce trebuie să evitaţi

Violenţa domestică, un fenomen îngrijorător FOTO 123 RF

Până pe 30 septembrie, poliţiştii din Slobozia desfăşoară activităţi pentru informarea, conştientizarea şi responsabilizarea populaţiei cu privire la violenţa în familie. Astfel, oamenii legii vor informa cetăţenii cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor cu violenţă, dar şi ce trebuie să facă atunci când izbucneşte un conflict.

 
 
Pentru a nu deveni victima a violenţei poliţiştii vă recomandă:
 
1. Pentru aplanarea unor conflicte acţionaţi cu tact şi răbdare, neţinând cont de emotivitatea firească ce se instituie în aceste cazuri.
 
2. Nu proferaţi înjurături şi nu încurajaţi violenţa, acestea fiind cauze care pot degenera în violenţe fizice;
 
3. Nu răspundeţi cu violenţă chiar dacă sunteţi provocat;
 
4. Nu încercaţi să vă rezolvaţi un conflict prin violenţă, adresaţi-vă autorităţilor competente;
 
5. Evitaţi compania persoanelor irascibile, conflictuale sau violente;
 
6. Dacă o persoană nervoasă aflată sub influenţa băuturilor alcoolice sau are tendinţa de agresivitate, încercaţi să nu interacţionaţi cu aceasta şi să o evitaţi.
 
7. Alcoolismul sau consumul iraţional de băuturi alcoolice favorizează comiterea unor infracţiuni grave precum omorul, lovituri cauzatoare de moarte, violuri, tâlhării.
 
8. Evitaţi certurile, mai ales cele generate de consumul de băuturi alcoolice;
 
 Ce trebuie să facă persoanele agresate:
 
1. Să se prezinte imediat la poliţie pentru a depune plângere.
 
2. Să obţină un certificat medico-legal pentru constatarea leziunilor produse prin agresivitate, certificat care va face diferenţa la încadrarea juridică a faptei.
 
3. În cazul violenţei, sesizaţi poliţia la 112, sesizarea poate fi făcută de victimă, altă persoană ori autoritate sau din oficiu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: