FOTO Parcul „Tineretului” din Slobozia, cel mai ecologic parc din oraş

FOTO Parcul „Tineretului” din Slobozia, cel mai ecologic parc din oraş

Catedrala Episcopală din Slobozia văzută de la intrarea în Parcul „Tineretului”

Slobozia a primit în urmă cu aproximativ trei ani titlul de cel mai verde oraş din Bărăgan. Toate acestea deoarece aşezarea urbană dispune de un spaţiu verde extrem de bogat. Cel mai vizitat parc din oraş este Parcul „Tineretului”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţii, concursuri şi multă distracţie

Parcul „Tineretului” din Slobozia se află amplasat în zona Catedralei Episcopale, foarte aproape de Drumul Naţional 2A. Este unul dintre cele mai mari parcuri din oraş şi singurul care îşi cinsteşte eroii.

Toate acestea deoarece aici se află statuia colonelului Popescu, o figură marcantă a Armatei Române pe vremea celor două mari conflagraţii mondiale.

Parcul a fost conceput înainte de anii 1970, dată la care începe modernizarea urbană şi peisagistică a Sloboziei. I s-a spus Parcul „Tineretului” deoarece era locul preferat de relaxare al adolescenţilor şi tinerilor generaţiei în blugi.

Astăzi, Parcul „Tineretului” de la Slobozia este unul dintre cele mai ecoparcuri din oraş. Toate acestea, întrucât prin investiţiile edililor Sloboziei, parcul dispune de o reţea de iluminat pe bază de panouri fotovoltaice, precum şi de un sistem de irigaţii pentru flori şi gazon.
 

Mai mult, în incinta parcului există o expoziţie de sculptură în aer liber, a mai multor studenţi de la Facultatea de Arte care şi-au etalat talentul la Slobozia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: