Slatina: Marş al tăcerii, în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristiana Anghel

Slatina: Marş al tăcerii, în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristiana Anghel

Acţiunea de protest a început la ora 12.00

Peste 100 de profesori, învăţători şi membrii ai ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Olt au participat ieri la un marş al tăcerii, pe străzile municipiului Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea de protest a început la ora 12.00. Protestatarii au plecat din faţa Şcolii nr.2 din Caracal, unde lucrează învăţătoarea Cristiana Anghel, învăţătoare aflată în greva foamei de mai bine de două luni, şi au trecut pe la mai multe unităţi de învăţământ din oraş, unde li s-au alăturat şi alţi colegi. “Este un marş al tăcerii în semn de solidaritate cu colega nostră Cristiana Anghel, dar şi pentru ceea ce s-a întâmplat în Parlament. Este de necrezut cum funcţionează sistemul de învăţământ în România. Câinii latră, ursul merge, cam aşa este la noi. Situaţia nu este grea numai din punct de vedere al salariilor, ci şi a condiţiilor în care se lucrează în şcoli. Ne întrebăm cât vor mai rezista colegii noştrii astfel de condiţii”, a spus Iuliana Adam, cadru didactic. Participanţii la această acţiune au avut cu ei pancarte cu mesaje adresate guvernanţilor: “Salarii decente”, ”Aplicarea legii”, ”Vrem o lege o educaţie pentru viitorul copiilor noştrii”, “Opriţi sacrificarea învăţământului românesc!”.

“Tăcem pentru că ne-a ajuns frigul în oase”

Marşul tăcerii a durat aproximativ două ore şi s-a încheiat în faţa Primăriei Caracal, unde protestatarii au depus o notă cu revendicări.“Am organizat marşul tăcerii pentru că am constatat că nu este suficient, sau poate nu are efect, să clamezi, ci poate că e mai bine să ne auzim tăcând. Tăcem pentru că ne-a ajuns frigul în oase, pentru că legea educaţiei trece iarăşi ca rapidul prin gara consultărilor cu partenerii sociali, legea 118 este cea care a produs urme adânci în buzunarele noatre şi pentru că aşteptăm cu multă încredere sărbătorile de iarnă”, a spus Şerban Chiosam, lider al FSLI Olt. Ttraseul urmat de protestatari a fost:  Str. Plevnei - Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” – B-dul Nicolae Titulescu – Str. Borsec – Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” – Şcoala Generală nr. 1 – Str. Mărului. Mai multe echipaje de poliţie şi jadarmi au însoţit cadrele didactice pentru a nu apărea incidente.

"Tăcerea poate spune cât o mie de vorbe"

Învăţătoarea Cristiana Anghel spune că le mulţumeşte colegilor săi pentru că s-au solidarizat cu ea. "Tăcerea poate spune cât o mie de vorbe. Le mulţumesc tuturor celor care au participat la acest marş, celor care se gândesc la mine şi care mă roagă să renunţ la protest", a spus învăţătoarea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările