Rezultate BAC-ul de toamnă 2016 în Olt. 28,62% promovabilitate, un sfert dintre înscrişi n-au mai susţinut probele. Surprize la liceele bune din judeţ

Rezultate BAC-ul de toamnă 2016 în Olt. 28,62% promovabilitate, un sfert dintre înscrişi n-au mai susţinut probele. Surprize la liceele bune din judeţ

Candidaţii au mers, la sesiunea din toamnă, mai mult pe noroc FOTO: Adevărul

N-a fost să fie nici în toamnă, doar 235 absolevnţi de liceu din judeţ regăsindu-se pe lista cu „Reuşiţi“, la sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului 2016, ceea ce înseamnă o promovabilitate de 28,62%.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce, în vară, după contestaţii, în Olt s-a trecut de pragul psihologic de 60% promovabilitate la Bacalaureat, la sesiunea din toamnă nu s-a ajuns decât la 28,62% „Reuşiţi“, cu trei procente şi un pic peste rezultatele din sesiunea similară de anul trecut. Iată rezultatele înaintea contestaţiilor AICI.

Din cei 1025 de absolvenţi de liceu care s-au înscris iniţial să susţină întregul examen sau probele „restante“, aproape 25% nu s-au mai prezentat. Din cei 821 prezenţi, au reuşit să obţină media generală peste 6 sau egală cu 6 doar 585. Cele mai multe medii sunt, de altfel, între 6-6,99 – 197, urmate de 34 medii între 7 şi 7,99 şi doar patru medii între 8-8,99.

Două licee cu absolveţi înscrişi la această sesiune au „reuşit“ promovabilitate 0. Este vorba de Liceul Tehnologic „C. Filipescu“ din Caracal, unde au picat ambii candidaţi înscrişi. Situaţia este similară la Liceul Tehnologic Cilieni, unde toţi cei 5 candidaţi au fost declaraţi „Respins“. 50%, în schimb, promovabilitatea la Liceul Tehnologic Piatra-Olt, adică un candidat promovat şi unul picat. Promovabilitate de doar 6,36% a înregistrat Liceul Tehnoologic „Danubius“ din Corabia, unde iniţial s-au înscris pentru a doua sesiune a BAC-ului 2016 138 de candidaţi, s-au prezentat 110, dar au promovat doar şapte. 52%, respectiv 54,17% au înregistrat şi liceele renumite „Ion Minulescu“ şi Radu Greceanu, care au avut 30, respectiv 24 de candidaţi în examen.

Promovabilitate neaşteptat de mică şi la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan“ Caracal – 20,48% şi Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ Slatina – 28,57%. Sub 50% au mai înregistrat şi Liceul Teoretic „Petre Pandrea“ din Balş şi Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din Caracal, în timp ce la LPS au promovat fix jumătate dintre elevii care s-au prezentat la probe (7 din 14).
Candidaţii au posibilitatea, astăzi, să depună contestaţii, urmând ca lucrările lor să fie recorectate tot într-un alt judeţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările