VIDEO Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD: „«Am greşit când am făcut nominalizarea», asta o să scrie în moţiune“

VIDEO Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD: „«Am greşit când am făcut nominalizarea», asta o să scrie în moţiune“

Paul Stănescu (stânga) a încercat să explice care sunt motivele „mazilirii“ lui Grindeanu FOTO: Alina Mitran

Vicepreşedintele PSD Paul Stănescu a susţinut vineri, 16 iunie, o conferinţă de presă în care a vorbit despre actuala criză din partidul social-democrat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Senatorul Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD şi preşedinte al PSD Olt, considerat unul dintre cei mai influenţi oameni din anturajul lui Liviu Dragnea, a spus de mai multe ori în timpul conferinţei de presă că Sorin Grindeanu "trebuie schimbat pentru că frânează implementarea programului de guvernare".

Stăneascu susţine că liderii PSD ar fi purtat discuţii cu Sorin Grindeanu pe această temă încă de la începutul săptămânii, imediat după întoarcerea premierului din Serbia.

La discuţii ar fi participat zece membri de partid, şefi ai celor mai puternice organizaţii, susţine Stănescu.

„Luni-seara am văzut un Sorin Grindeanu schimbat cu 180 de grade faţă de cum îl ştiam eu.Şi ce-am văzut la el luni-seara, când am avut prima discuţie... Incredibil aşa ceva!“, a spus Stănescu.

„Este o criză fără precedent. Deciziile adoptate în cele două comitete executive din zilele anterioare au fost ca să scurtăm această criză, pentru că eu cred că Sorin Grindeanu are un rol, nu ştiu cine e-n spatele lui, nu mă pricep la aşa ceva, dar rolul lui e să prelungească criza cât mai mult şi ca programul de guvernare să nu fie pus în practică sau să fie întârziat foarte-foarte mult. Nu ştiu ale cui interese sunt acestea, eu nu cred că sunt ale românilor şi ale României din acest punct de vedere, dar noi vom introduce moţiunea care va fi semnată, sunt convins, de toţi parlamentarii PSD şi ALDE, urmând ca miercuri să se discute şi să se voteze şi să se încheie această criză fără precedent. O să avem majoritate şi eu sunt convins că şi preşedintele Iohannis va respecta Constituţia şi va numi un prim-ministru de la alianţa care deţine majoritatea în parlament, PSD plus ALDE“, a spus Stănescu.

„Sorin Grindeanu n-a citit programul de guvernare, el, ca premier, nu l-a citit“, şi-a exprimat părerea vicepreşedintele PSD în timpul conferinţei de presă. 

„Am băut de trei ori cafeaua cu Sorin Grindeanu şi, să fiu sincer, mi s-a părut băiat bun“, a amintit Stănescu despre începuturi, când Dragnea s-ar fi consultat cu membrii importanţi din conducere înainte de a-l prezenta pe Grindeanu pentru funcţia de premier, la acel moment fiind o variantă viabilă. Preşedintele PSD Olt i-a mai reproşat lui Grindeanu şi destituirea secretarului de stat Cătălin Rotea, martor în procesele lui Vâlcov: „Nu m-a consultat, n-am vorbit, aşa cum era normal, cum se face, era proprunerea noastră. (...) Sorin Grindeanu în ultima vreme s-a jucat cu numirile aşa cum a vrut el“, a spus Stănescu.

„Ştiţi că Darius Vâlcov şi-a dat demisia, nu mai este membru de partid, probabil Dragnea a greşit“

Paul Stănescu a vorbit şi despre situaţia în partid a fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov. „Darius Vâlcov a fost colegul nostru de partid, ştiţi cu toţii că şi-a dat demisia... El şi-a dat demisia la Olt. Probabil a greşit Dragnea când a spus“, a amintit vicepreşedintele PSD, referindu-se la afirmaţia preşedintelui Liviu Dragnea conform căreia Darius Vâlcov ar fi membru al PSD Olt. 

„Este un om care a  muncit foarte-foarte mult în toată această perioadă, s-a pus la dispoziţia partidului şi noi toţi îi mulţumim pentru asta. Toţi, sau aproape toţi, spun acest lucru“, a spus Stănescu, insistând că situaţia juridică a lui Vâlcov - este inculpat în două dosare penale, aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respeciv Tribunalului Olt - ar trebui să nu mai fie invocată, devreme ce nu există o soluţie definitivă.

„«Am greşit când am făcut nominalizarea», asta o să scrie-n moţiune“

Preşedintele PSD Olt s-a referit şi la textul moţiunii care va  fi discutată miercuri: „«Am greşit când am făcut nominalizarea», asta o să scrie-n moţiune, ce să scrie“, a spus Stănescu.

Cât despre viitorul cabinet, din acesta vor face parte nume grele, cu notorietate în partid şi voturi în spate, printre acestea, de ce nu, şi cel al lui Paul Stănescu, cel care ar prelua un portofoliu „dacă partidul mi-o cere şi în anumite condiţii“. „Moţiunea va trece 100%“, a mai spus Stănescu, precizând că pentru cei care votează altfel decât hotărăşte partidul pedeapsa este excluderea.

CITIŢI ŞI: 

VIDEO Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD: „Sunt convins că tot ce a fost în Ordonanţa 13 se va transpune în lege“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările