Oltenii, toropiţi de caniculă de joi până duminică

Oltenii,
toropiţi de caniculă de joi până duminică

Primăria Slatina a amenajat două puncte cu duşuri stradale pentru cetăţeni... (FOTO: Mugurel Manea)

Autorităţile cu responsabilităţi în domeniu trag un semnal de alarmă pentru ca populaţia să fie extrem de atentă în următoarele zile – de joi până duminică inclusiv – din cauza temperaturilor extrem de mari care se vor abate asupra judeţului. La Slatina, primăria a montat duşuri stradale pe câteva artere, iar programul fântânilor arteziene a fost prelungit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Naţională de Meteorologie a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt că, în intervalul 25-28 iulie, canicula se va intensifica şi va persista în cea mai mare parte a Olteniei.

“Potrivit atenţionării trimise de specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie, temperaturile maxime ale aerului vor atinge frecvent 35-36 de grade Celsius şi, izolat, chiar mai mult. Informarea este valabilă în perioada 25-28 iulie. În cea mai mare parte a ţării vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi frecvent pragul critic al disconfortului termic, de 80 de unităţi. Centrul Operaţional al I.S.U. Olt a trimis atenţionarea către toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor din judeţ şi a dispus asigurarea de puncte unde cetăţenii să poată servi apă pentru a se hidrata şi să poată solicita primul-ajutor, dar şi anunţarea populaţiei despre atenţionarea primită”, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.  

ISU Olt va asigura în municipiile Slatina şi Caracal puncte unde cetăţenii pot servi apă şi pot solicita prim-ajutor din partea paramedicilor SMURD.

Primăria Slatina a luat şi ea măsuri pentru a veni în sprijinul cetăţenilor prin combaterea caniculei. Astfel, pe bulevardul A.I. Cuza şi la Fântâna Speranţei au fost amenajate duşuri stradale unde trecătorii se pot răcori chiar la faţa locului, acestea reprezentând, în fapt, câteva duze ce pulverizează apă în aer şi care sunt conectate la reţeaua de apă a urbei.

Spre deosebire de anii anteriori, Consiliul Judeţean nu a mai amenajat, ca în anii anteriori, corturi în faţa instituţiei unde cetăţenii să poată să îşi măsoare tensiunea arterială, să se odihnească şi să bea apă rece.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările