Harta vaccinării în Olt. Mai multe fluxuri îşi vor suspenda activitatea. Va creşte, în schimb, numărul echipelor mobile

Harta vaccinării în Olt. Mai multe fluxuri îşi vor suspenda activitatea. Va creşte, în schimb, numărul echipelor mobile

În judeţul Olt rata de vaccinare se menţine destul de scăzută, însă sunt şi localităţi care se apropie de 30% populaţie vaccinată şi una singură care a depăşit acest prag. Activitatea în câteva centre de vaccinare se va suspenda temporar, personalul urmând să desfăşoare activitate în echipe mobile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 continuă cu viteză deosebit de redusă în judeţul Olt, aşa cum, de altfel, se întâmplă în toată ţara. Pentru că numărul celr care mai vin pentru administrarea de vaccin a scăzut zilnic sub 250 persoane, s-a decis ca activitatea în anumite centre de vaccinare să fie suspendată pe anumite fluxuri. Personalul va fi, în schimb, angrenat în activitatea de teren, echipe mobile deplasându-se în localităţile rurale pentru a vaccina.
 
„Până în acest moment, în judeţul nostru au fost administrate 140.662 doze de vaccin, din care 74.917 doze la prima administrare şi 65.745 doze de rapel. În ultimele 24 ore s-au vaccinat peste 230 persoane“, a postat pe contul oficial de Facebook subprefectul judeţului Olt, Fănel Bădici. Aceeaşi sursă a mai anunţat suspendarea activităţii în anumite fluxuri.
 
„Având în vedere evoluţia campaniei de vaccinare la nivelul judeţului nostru din ultimele săptămâni, Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţii de Vaccinare a evaluat activitatea centelor de vaccinare fiind adoptate următoarele măsuri menite să eficientizeze acest proces:
 
- Suspendarea temporară a activităţii Centrului de vaccinare nr. 3 Slatina (Colegiul Naţional Agricol Carol I); personalul sanitar şi registratorii din acest centru se alocă Centrului de vaccinare Drive Through din Slatina
- Suspendarea temporară a activităţii a 2 fluxuri de vaccinare de la Centrul de vaccinare nr. 2 Slatina (Colegiul Naţional Agricol Carol I
- Suspendarea temporară a activităţii a 3 fluxuri de vaccinare de la Centrul de vaccinare Caracal (Clădire Administrativă Parc
- Suspendarea temporară a activităţii a câte 1 flux de vaccinare din Centrele de vaccinare din Balş, Corabia, Drăgăneşti-Olt şi Scorniceşti
- Revizuirea programului de funcţionare al Centrului de vaccinare Drive Through din Slatina, Parcul Tineretului. Acest centru va fi deschis zilnic, în intervalele orare 8:00 – 12:00 şi 18:00 – 22:00.
Personalul din fluxurile de vaccinare suspendate temporar va fi utilizat pentru constituirea unor echipe mobile de vaccinare“, a mai anunţat Bădici.
 
 
Centrele de vaccinare în care în continuare vă puteţi vaccina FOTo: Facebook/Fănel Bădici
 
Trei sunt, din ce se cunoaşte la acest moment, localităţile în care săptămâna viitoare vor ajunge echipele mobile de vaccinare în cadrul campaniei „Oraşul vaccinează satul”:
- Comuna Nicolae Titulescu (Sala de festivităţi a Şcolii Generale din localitate): miercuri, 14 iulie 2021, ora 10:00
- Comuna Călui (Cămin Cultural): miercuri, 14 iulie 2021, ora 10:00
- Comuna Pârşcoveni (Sala de şedinţă Primărie): miercuri, 14 iulie 2021, ora 10:00.
 
 

Cea mai mare rată de vaccinare, într-o comună

 
Cât despre harta vaccinării, foarte puţine sunt localităţile în care rata de vaccinare a trecut de 20% sau măcar a atins această cifră.
Localitatea Slătioara conduce top-ul judeţean, cu 30,39% din populaţia eligibilă vaccinată. Pe locul 2 este municipiul Slatina - 28,47%, unde posibilităţile au fost diverse, inclusiv un centru drive-through fiind în continuare deschis. Locul 3 revine municipiului Caracal, cu 29,16%; locul 4 - Corabia, cu 26,06%; locul 5 - Balş - 21,26%; locul 6 - Giuvărăşti - 21,12%; locul 7 - Vădastra - 20,55%; locul 8 - Vişina - 20,18%, pe următoarele două locuri fiind Deveselu - 19,33% şi Cungrea - 18,29%.
 
Vă recomandăm şi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările