Bilanţul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a ajuns la 47 în Olt. Focarul Caracal, activ în continuare

Bilanţul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a ajuns la 47 în Olt. Focarul Caracal, activ în continuare

Încă un caz de infectare cu noul coronavirus a fost transmis astăzi, 5 mai 2020. Este un pacient care are legătură cu focarul izbucnit la firma de confecţii din Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 47 în judeţ, ultimul caz raportat de Grupul de Comunicare Strategică având legătură cu un angajat din cadrul firmei de confecţii din Caracal. 

„Din ancheta epidemiologică reiese că este contact cu caz confirmat  de la nivelul fabricii de textile din municipiul Caracal. 

În data de 03.05.2020 s-a recoltat o probă pentru determinarea infectiei cu COVID -19, cu rezultat pozitiv la data de 04.05.2020. Proba recoltată a fost  lucrată  în  Laboratorul de Genetica Moleculara din cadrul D.S.V.S.A. Slatina. La data prezentei,  pacienta  se află în supraveghere medicală şi tratament cu stare generala bună, în sectţa COVID-19“, a transmis DSP Olt.

Focarul din Caracal a dat, de altfel, aproximativ 20 de pacienţi, salariaţi şi contacţi ai acestora, până în acest moment, iar evoluţia nu pare să se încheie aici. Firma din Caracal a fost închisă în 24 aprilie, pentru 14 zile, însă cel mai probabil termenul se va prelungi, pentru că de la un singur caz, cel al contabilei firmei, lucrurile au evoluat aproape zilnic, sute de persoane, contacţi ai celor 88 angajaţi ai Vas Co Tricot, fiind la acest moment în izolare. Din rândul lor apar şi noile cazuri de Covid-19.

La nivel naţional,  până astăzi, 5 mai, au fost confirmate 13.837 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.454 au fost declarate vindecate şi externate. S-au înregistrat de asemena 827 decese (5 mai, ora 13,00), s-au efectuat 205.842 teste.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările