Angajaţii din Spitalul Slatina care au intrat, la Cardiologie, în contact cu un bolnav de Covid-19, rezultat negativ. Pacientul a murit astăzi

Angajaţii din Spitalul Slatina care au intrat, la Cardiologie, în contact cu un bolnav de Covid-19, rezultat negativ. Pacientul a murit astăzi

Cele 16 persoane testate după ce un pacient a fost diagnosticat cu Covid-19 au primit rezultatul testelor. Pacientul a murit joi, 7 mai 2020, în spitalul din Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultatul testelor efectuate celor nouă asistente medicale, şase infirmiere şi o doctoriţă a fost transmis joi după-amiază.    

„În urma confirmării, în data de 05.05.2020, a unui pacient pozitiv cu COVID - 19, care a fost internat în cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, astăzi, 07.05.2020, în urma sosirii rezultatelor probelor prelevate celor 16 cadre medicale, care au intrat în contact cu pacientul, purtând echipamentul standard de protecţie, va comunicăm că toate cele 16 teste efectuate sunt NEGATIVE“, a transmis managerul spitalului, Cătălin Rotea.

Angajaţii identificaţi ca fiind contacţi direcţi ai pacientului au fost plasaţi în izolare la domiciliu pentru 14 zile. În urma testelor negative DSP va decide dacă se pot întoarce la lucru.

Pacientul diagnosticat cu Covid-19 s-a aflat internat în spitalul din Slatina, la Cardiologie, în perioada 28-30 aprilie 2020. A fost externat, ulterior pacientul alegând să facă investigaţii de specialitate la un spital din Bucureşti, unde i-au fost recoltat şi probe pentru noul coronavirus. În 4 mai a apărut rezultatul pozitiv (conform comunicatului Grupului de Comunicare Strategică), iar în 5 mai pacientul a fost luat de acasă, de la Şerbăneşti, judeţul Olt, şi transportat la Spitalul Municipal Caracal. În această dimineaţă pacientul a decedat, fiind al doilea deces al unui pacient din Olt din cauza Covid-19

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările