În sfârşit, începe modernizarea cartierului Unirii din Slatina!

În sfârşit, începe modernizarea cartierului Unirii din Slatina!

Trotuarele brăzdate de şanţuri de pe strada Unirii sunt un calvar pentru orice trecător

Cartierul slătinean mărginit de strada Unirii intră în reabilitare. După ani la rândul în care locuitorii zonei au aşteptat cu speranţă o veste bună de la diriguitorii vremelnici ai primăriei despre această stradă năpăstuită din centrul urbei extrem de circulată, iată că vin şi veştile mult-aşteptate. Reprezentanţii instituţiei amintite au anunţat, astăzi, într-o conferinţă, finalizarea demersurilor privind investiţ

Lucrările se aşteaptă a demara în maximum două săptămâni. Practic, începutul lunii iulie ar trebui să aducă cu sine începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a cartierului definit de strada Unirii. Reprezentanţii Primăriei Slatina au anunţat, astăzi, în cadrul unei conferinţe organizată la Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădişte, finalizarea demersurilor oficiale privind investiţia în cauză.

„Lucrarea se referă la reabilitare spaţii verzi, alei de acces rutier şi pietonal, mobilier urban adiacent zonei cuprinse între străzile Unirii, Libertăţii şi Crişan. Este unul dintre cele mai vechi şi aşteptate proiecte ale municipiului, depus pe fonduri europene în anul 2009 şi evaluat la 5,7 milioane RON (57,6 miliarde lei vechi, n.a.). Face parte dintre cele 13 proiecte pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Slatinei. În cifre, este vorba dspre reabilitarea şi modernizarea a cca. 6.000 mp carosabil, 4.500 mp trotuare şi 8.000 mp spaţii verzi, acestea din urmă urmând a fi delimitate ca la carte inclusiv prin plantarea de gard viu şi garduri de protecţie. În maximum zece zile sper să avem utilaje la faţa locului şi lucrarea să înceapă astfel încât totul să fie gata în opt luni. Sperăm ca, la finalul lucrărilor, să avem un cartier asemenea celui din zona Tunari sau de pe strada Drăgăneşti. Rog slătinenii să aibă răbdare până la finalizarea lucrărilor acestui perimetru deoarece cu toţii vrem să iasă ceva frumos”, a declarat Minel Prina, city-manager al Primăriei Slatina.


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

„Zona asta trebuia să fie una prioritară la cât este de circulată”

Locuitorii zonei ce urmează a-şi schimba „faţa” au primit cu rezervă vestea cea bună după ce ani la rândul li s-a tot promis acest lucru şi nu s-a realizat.
„Am mai auzit treaba asta de nu ştiu câte ori, doar locuiesc aici de peste 35 de ani. Uitaţi-vă şi dvs. la trotuare numai cum arată, parcă sunt după război, nu altceva! Ca să nu mai spun că maşinile sunt << călare >> pe trotuar, nici nu poţi să mergi! Aici se putea interveni de mult, nu trebuia aşteptat atât de mult să repare nişte trotuare, cred eu. Să vedem dacă se va realiza ceea se spune măcar acum. Ar trebui ca trotuarele să fie trotuate şi nu nişte << poteci >> cum am văzut că s-a făcut în altă parte din oraş. De aşteptat oricum o să aşteptăm cuminţi, asta facem de ani buni. În restul oraşului au mai modernizat ei, dar zona asta cred că trebuia să fie una prioritară la cât este de circulată”, a spus Mariana Ilie, locatară a unuia dintre blocurile de pe strada Unirii.

Contribuţia municipalităţii la realizarea proiectului în cauză se ridică la aproape 86.612 lei, UE intervenind cu 3,4 milioane lei nerambursabili, restul de 764.353 lei venind de la guvern. Lucrarea a fost câştigată şi va fi implementată de o asociere de firme alcătuită din SC Cafmin SRL Slatina şi SC Panadria SRL Găneasa, societăţi comerciale “abonate” la investiţiile derulate de administraţia Vâlcov în ultimii opt ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: