Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor de la Sibiu, a fost ales preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor

Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor de la Sibiu, a fost ales preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor

Imagine

Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor de la Sibiu, a fost ales preşedinte al Internaţional Romani Union, în cadrul primului congres al organizaţiei găzduit de România.

Cioabă a avut un singur contracandidat în cursa pentru preşedinţia organizaţiei, pe polonezul Roman Chojnaki. Florin Cioabă a obţinut, în cadrul alegerilor, 20 din cele 26 de voturi valabil exprimate. 

“Vă mulţumesc tuturor, atât celor care m-au votat cât şi celorlalţi. Promit să fac tot ce pot pentru naţiunea noastră, voi lupta împotriva discriminării şi rasismului”, a spus Florin Cioabă în faţa delegaţilor la congres.  

Cioabă va conduce International Roamani Union pentru următorii 4 ani, congresul desfăşurat la Sibiu fiind cel de-al optulea din instoria organizaţiei şi primul găzduit de România. 
 
În fosta capitală culturaăl europeană au venit reprezentanţi ai romilor din 38 de ţări. Printre cei care au ţinut discursuri în cadrul congresului s-au numărat şi europarlamentarii Elena Băsescu şi Corneliu Vadim Tudor. 
 
PE ACEEAŞI TEMĂ: 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: