Sibiu: Administraţia locală se mută pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Administraţia locală se mută pe Internet
Sibiu: Administraţia locală se mută pe Internet

Până în 2011, sibienii vor avea acces la numeroase servicii electronice puse la dispoziţie de Primăria Sibiu pentru diferite operaţiuni birocratice legate de declaraţii, autorizaţii, înmatriculări şi sesizări.

Timpul de aşteptare al contribuabililor va fi astfel mult redus, pentru că nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la ghişeele Primăriei pentru orice document de care au nevoie.

Servicii online pe bani europeni
Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, toate aceste servicii care vor putea fi accesate prin Internet, sunt parte din proiectul “Implementarea conceptului de administraţie electronică la nivelul Municipiului Sibiu”, depus în decembrie 2008 la Ministerul Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, acum Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Proiectul în valoare de 2.112.250 lei va fi finanţat în proporţie de 97 la sută din fonduri structurale nerambursabile pentru că se încadrează în  AXA Prioritară III “Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, Domeniul Major de Intervenţie 2 “Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”.

Nouă servicii pe Internet
Prin achiziţionare şi realizarea programelor necesare, sibienii vor avea acces la nouă servicii publice online. Furnizarea a nouă categorii de servicii publice on-line către cetăţeni. Peste doi ani se vor putea opera online pe portalul creat special depuneri de acte pentru solicitarea de avize şi certificate. Deasemenea oricine are acces la Internet va putea să înregistreze petiţii, să se înscrie în audienţe sau să consulte situaţiile fiscale şi să-şi plătească electronic taxele către municipalitate, bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru şomaj, sau către bugetul fondului naţional unic pentru asigurări sociale de sănătate. Mai mult, de pe acest portal online se vor putea înregistra comercianţii şi vor putea să facă menţiuni în Registrul Comerţului. Vor fi disponibile şi servicii legate de cărţi de identitate şi alte acte de stare civilă, inmatriculări precum şi consultarea şi eliberarea cazierului fiscal. Legat de toate documentele ce se vor depune online, sibienii vor putea primi notificări legat de solicitările lor şi de stadiul în care se află acestea. După semnarea contractului de finanţare la sfârşityul acestei luni, durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Costurile proiectului
Cheltuieli proiectului se ridică la peste 2 milioane de lei, dintre care 1.745.000 lei sunt eligibile, cu 1.692.650 lei reprezentând valoarea asistenţei nerambursabileadică 97% din totalul cheltuielilor eligibile şi 52.350 lei sunt contribuţia Primăriei Sibiu. La aceste sume se adaugă 367.250 lei, din care 331.550 lei reprezintă TVA-ul aferent  costurilor eligibile a proiectului şi 35.700 lei sunt cheltuielile pentur reţele.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite